- Hvorfor Alaska?

— Jeg dro rett og slett fordi jeg ønsket å være på villmarkstur. Jeg skal drive med hundekjøring i Alaska fram til april, deretter drar jeg videre til Canada med hunden min Rock, en oransje Alaskan Husky. Jeg hadde lenge planer om å seile til Alaska, men etter jeg forliste under en lengre seiltur langs Europa og Nord-Afrika, bestemte jeg meg for å ta snarveien via Gardermoen.

"Nærkontakt" med bjørner

- Hvordan har turen gått så langt?

— Jeg har vært her siden juli, og har hatt det helt fantastisk. På sommeren var jeg på tur i nordvest-territoriet, fikk se mye bjørn og et fantastisk landskap.

- Hvordan ser en vanlig dag ut for deg?

— Nå går all tid og fokus med til hundekjøring. Det er lange dager med trening, hundestell og kutting av kjøtt til hundene.

Oppdaget hundekjøring på vei til Las Palmas

- Når kom interessen for hundekjøring?

— På den samme seilturen hvor jeg brakk masta og forliste på vei til Las Palmas, møtte jeg en annen nordmann som var på seiltur alene. Han hadde jobbet med hundekjøring på Svalbard, og trodde dette ville være passende for meg.

Mange opplevelser

- Savner du noe ved Norge?

— Familie og venner i Kristiansand er savnet. Mye av fjellene i Alaska er brattere og mer majestetiske enn fjellene i Norge. Flott å se på, men jeg savner de runde fjellene i Norge, med langstrakte vidder. Brunost er også et lite savn.

- Hva er den beste opplevelsen du har hatt til nå?

— Jeg fikk femte plass i hundeløpet Copper Basin 300. Det var virkelig rørende og fantastisk å se hvor bra hundespannet mitt gjorde det.

- Den største utfordringen?

— Jeg har lært utrolig mye om hundekjøring det siste året. Å klare å trekke til meg all informasjonen jeg har blitt servert, har foreløpig vært den største utfordringen.

Klar for Yukon Quest

- I morgen starter Yukon Quest, et hundeløp på 1600 km. Føler du deg klar?

— Dette er det store høydepunktet for sesongen, og med tanke på hvor lite erfaring jeg har sammenlignet med konkurrentene mine, føler jeg meg så forberedt som jeg kan være. Det blir en enorm utfordring å ta vare på hundene over et så stort strekk.

Takker sponsorene

- Du planlegger å være to år i villmarka. Hvordan klarer du deg økonomisk?

— Det er takket være sparing, og sponsorene mine, Eldorado, Alfa og Idium at jeg har muligheten til å gjøre dette.