— Utbyggingen av IT-infrastruktur er en enormt viktig satsing som legger grunnlaget for veksten som kommer innen digitale løsninger og tjenester. Ringvirkningene av et nytt datasenter vil være betydelige og viktige for å videreutvikle en allerede attraktiv IT-region, sier styreleder John Lennart Krohn i Digin til Fædrelandsvennen.

John Lennart Krohn, styreleder i Digin, er svært fornøyd med datasenter-planene i Vennesla Foto: Torstein Øen

Digin er en It-klynge som består av 1150 it-ansatt i 67 virksomheter på Sørlandet.

Ser unike muligheter

— Sørlandet har noen av landets fremste selskaper på datasikkerhet. I kombinasjon med sterkere infrastruktur og et nytt datasenter, gir dette unike muligheter for videre vekst, sier Krohn.

Digin har i det siste jobbet mye med å få Statnett til å legge fiberkabel parallelt med den nye strømkabelen fra Sirdal til Tyskland.

Dette er også en kampsak for Peder Nærbø og Bulk-konsernet som står bak de store planene i Vennesla. Nærbø ønsker å bygge en næringspark hvor han vil leie ut datalager-kapasitet og serversentre. Planene passer godt inn i vyene som Digin jobber med.

På Europa-kartet

— Digin har som uttalt strategi å være en vekstkraftig og attraktiv IT-klynge i Europa innen 2025, noe som medfører å sette Sørlandet på det europeiske IT-kartet, sier prosjektleder Anne Torunn Hvideberg i Digin.