Dette bildet - Tåkecruise - er kåret til årets bilde av Agder journalistlag. Foto: Tormod Flem Vegge
Juryen valgte i år å dele ut en tilleggspris. Den gikk til Fædrelandsvennens Tarjei Leer-Salvesen, Alte Brandt og Jan Grytting for prosjektet Sørlandsporten, der avisen gjør offentlige postjournaler tilgjengelige.
Slik ble Årets bilde brukt som oppslag i Fædrelandsvennen.

Tolken sto fremst i strid med de norske styrkene i Afghanistan, og måtte flykte til Norge, der han ble nektet opphold, og kastet ut. Lindesnes avis tok opp saken og fulgte den helt fram til myndighetene snudde og tolken fikk komme tilbake.

Faizullah Muradi var den første som fikk gratulere Quist med prisen.

— Denne saken utmerker seg blant de innsendte bidragene, både med hensyn til gjennomslagskraft, omfang og konsekvenser. Et glimrende eksempel på hvordan en lokalavis/lokalavisjournalist kan gjøre seg gjeldende i det nasjonale mediebildet og på den rikspolitiske samfunnsarenaen og virkelig utgjøre en forskjell. Og det er takket være journalistens evne og vilje til å se saken, drive jevnlig kildepleie, og ha en sjelden utholdenhet til å følge opp og ikke gi seg i en ellers travel lokalavishverdag, heter det i juryens begrunnelse.

Årets spesialpris

Juryen valgte i år å dele ut en tilleggspris. Den gikk til Fædrelandsvennens Tarjei Leer-Salvesen, Alte Brandt og Jan Grytting for prosjektet Sørlandsporten, der avisen gjør offentlige postjournaler tilgjengelige.

Juryen valgte i år å dele ut en tilleggspris. Den gikk til Fædrelandsvennens Tarjei Leer-Salvesen, Atle Brandt og Jan Grytting for prosjektet Sørlandsporten.— Juryen har gjort noe spesielt i år. Vi har trukket fram en vinner som ikke var blant de innsendte bidragene. Dette har vi gjort fordi vi har lyst til å hylle et helt spesielt journalistisk prosjekt som har bidratt til større åpenhet i kommunen. Da Kristiansand kommune ikke lenger la ut postjournalene elektronisk søkbare på nett, tok denne journalisten saken i egne hender. Han teamet opp med to dyktige grafiske og digitale hoder og laget en helt egen variant, til glede for vanlige samfunnsborgere og oss journalister.

Sørlandsporten med de offentlige postjournalene er tilgjengelig på forsiden til Fædrelandsvennens nettavis.

Årets bilde

Fædrelandsvennens journalist Tormod Flem Vegge fikk prisen for årets bilde: «Tåkecruise».

Dette bildet - Tåkecruise - er kåret til årets bilde av Agder journalistlag. Foto: Tormod Flem Vegge

Juryen skriver:— Noen ganger opplever man at bilder virkelig gir deg en uventet opplevelse. Slik er det med dette bildet. Først og fremst handler dette om å være på rett sted til rett tid, samt evnen til å se noe unikt og annerledes i det hverdagslige. Kreativt og godt løst av fotografen og et svært godt eksempel på at det ikke alltid er det opplagte som gir de beste bildene og øyeblikkene.

Årets feature

NRK Sørlandets Håkon Eliassen og Kim Nystøl fikk årets feature-pris for programmet «Jakten på frisonen». Juryen skriver:

— Vinneren av årets feature trekker det lengste strået i skarp konkurranse med andre bidrag av høy kvalitet. Her kommer vi tett på enkeltmennesket i en sak med klart nyhetsaspekt som samtidig evner å favne vidt og berøre mange. Årets feature er journalistikk som betyr noe. Det er en rørende og sterk historie om hvordan det er å leve med en tøff sykdom og en ung manns kamp for å bli frisk gjennom banebrytende kirurgi i Norge.

Årets jury besto av: Høyskolelektor Liv Iren Hognestad fra NLA Mediehøgskolen Gimlekollen, pensjonert redaktør i Fædrelandsvennen Ole Lillesvangstu, frilansfotograf Anders Martinsen, Hilde Skarvøy Gjestland fra NRK Sørlandet, nyhetsredaktør Ingrid Michalsen fra Lindesnes Avis og sjefredaktør Peer L Andreassen fra Grimstad Adressetidende.

Det er Agder Journalistlag som deler ut presseprisene, som skjer i forbindelse med deres årsmøte.