BYKLE: Lørdag ble det klart at Fjellfolk fra Bykle går til MGP-finalen i Oslo Spektrum 9. februar.

Da kalte ordfører Jon Rolf Næss umiddelbart inn til ekstraordinært formannskapsmøte søndag klokken 12. Der besluttet de enstemmig å sette opp busser fra Bykle til Oslo slik at flest mulig Bykle-folk kan heie på trioen som imponerte i delfinalen i Florø lørdag.

— Vi hadde bygdefest på Grendehuset under sendingen. Etterpå var det noen som snakket sammen, som det heter, og dermed ble det besluttet å samle formannskapet, sier ordfører Næss.

Både rådmann og kultursjef møtte sammen med politikerne. Og der besluttet de å sette opp gratis busstransport til og fra Oslo.

— Folk må selv ordne overnatting og billett til Spektrum. Kommunen koster turen, sier Næss som regner med at det blir en god del setesdalsbunader å se i Spektrum lørdag 9. februar.- Dere satser rett og slett på å prege Melodi Grand Prix-festen?

— Du vet, Oslo Spektrum er stor, Bykle er en liten kommune. I tillegg er vi midt i ski- og turistsesongen der mange jobber i helgene. Men vi skal gjøre så godt vi kan, lover ordføreren som samme med 934 andre i kommunen (siste folketelling viser 935 innbyggere) er mektig stolt over Fjellfolks innsats.

— Du vet, de er et ekte produkt av den kommunale kulturskolen. Helga Jacobsen, som er med i trioen, er jo til og med leder av Kulturskolen, sier ordføreren som befinner seg på KS-tur til England den aktuelle helga.

Men han er allerede i gang med å booke om hjemreisen for å kunne stille i Oslo Spektrum.