Bergingsmannskaper er på stedet i 13.30-tiden, men kjøretøyet blir ikke berget før deponiet stenger klokken 15.00. Foto: Kjetil Nygaard
tippen nyg2.JPG Foto: Kjetil Nygaard
Lastebilsjåføren glemte å ta ned lasteplanet da han kjørte ned fra deponiet etter å ha tømt lasten. Det endte slik. Foto: Kjetil Nygaard
20160620124212_IMG_8974.JPG Foto: Kjetil Nygaard
En politipatrulje tok turen til stedet flere timer etter at lastebilen veltet. Foto: Kjetil Nygaard
20160620123728_IMG_8952.JPG Foto: Kjetil Nygaard
Brua har tydelige merker etter hvor den ble truffet. Foto: Kjetil Nygaard

KRISTIANSAND: — Her har det skjedd en menneskelig feil. Det er en av våre sjåfører som har glemt å ta ned lasteplanet på vei ut fra deponiet. Så har den kjørt nedover veien, hekta i brua og veltet, sier Karl Skeie, transportleder hos Leif Hodnemyr.

20160620124121_IMG_8970.JPG Foto: Kjetil Nygaard

Lastebilen veltet etter å ha truffet E 18-brua, men sjåføren kom fra hendelsen uten skader. Ulykken skjedde få meter fra kommunegrensa mellom Kristiansand og Lillesand, men akkurat på Kristiansand-siden.— Det er det som er så skummelt med tipp, det blir veldig høyt når man glemmer å ta den ned, sier Skeie.

Se flere bilder i bildekarusellen øverst i saken.

Krasjet i E 18-bru

Deponiet ligger i Studedalen, langs gamle E 18, like øst for Ikea. Uhellet skjedde i 10-tiden mandag.

Bergingsmannskaper er på stedet i 13.30-tiden, men kjøretøyet blir ikke berget før deponiet stenger klokken 15.00. Foto: Kjetil Nygaard

— Jeg holder på å sjekke nå om det er kommet skader på brua, så jeg må snakke med veivesenet. Lastebilen blir berget etter klokken 15 i dag, når deponiet stenger, forteller Skeie.

Fikk beholde lappen

En patrulje fra Utrykningspolitiet var på stedet ved 14-tiden og inspiserte skadene på brua og lastebilen.

En politipatrulje tok turen til stedet flere timer etter at lastebilen veltet. Foto: Kjetil Nygaard

— Vi har snakket med føreren, og varslet Vegtrafikksentralen slik at de kan vurdere skadene på brua. Det er ingen mistanke om kjøring i påvirket tilstand, han har bare glemt å ta ned lasteplanet, sier operasjonsleder Eyvind Formo i Agder politidistrikt. - Det er besluttet at førerkortet hans ikke blir beslaglagt, men politiet oppretter en sak på hendelsen, sier Formo.

Brua har tydelige merker etter hvor den ble truffet. Foto: Kjetil Nygaard

Undersøker brua

Det er Agder Ops Vegselskap AS som har ansvar for drift og vedlikehold av E 18 mellom Kristiansand og Grimstad. Administrerende direktør Jan Sigvart Walle sier til Fædrelandsvennen at de har undersøkt brua mandag, og skal undersøke den videre tirsdag med eksperter.

— Denne brua står for en støyt, så dette uhellet får ikke konsekvenser for sikkerheten eller trafikken på veien. Vi har hatt våre folk der ute i dag, og skaden ser ut til å være avskalling av betongen, sier Walle.

Tirsdag morgen er ekspertene ute, og konklusjonen er fortsatt at skadene på brua er ubetydelige.

- Var det biler på brua da dette skjedde?

— Det vet jeg ikke, men jeg vil tro det. Dette er en tett trafikkert vei. Men de som eventuelt var på brua, har nok ikke merket noe i det hele tatt, og de har heller ikke sett noe. Disse bruene er så godt konstruert med så mye armeringsjern, at de tåler slike ting svært godt, påpeker Walle.

Regningen for reperasjonen av betongen på brua blir sendt til lastebilens forsikringsselskap, men det ser ikke ut til å være snakk om omfattende reparasjoner.