– Når Heldal Entreprenør er klare, setter vi i gang med utplanering av tomta, sier Asbjørn Olsen, til daglig administrerende direktør ved Grandal Trevare i Høvåg. Nylig kunne vi fortelle at det settes i gang med bygging av veikro på Gaupemyr, nå er det altså enda flere planer på gang for Grandal Eiendom.

Tomta på Kjerlingland er på 20 mål og er kjøpt for 14,5 millioner. Og totalt vil det trolig være investert 50 millioner på dette stedet når alt står klart for bruk, forhåpentlig til neste sommer.

Her kan bilistene kjøre og sette sine kjøretøyer fra seg før turen går videre på E 18 med buss. I forbindelse med legging av vann og kloakk opp fra rundkjøringen på gamle E 18 vil det bli lagt gang— og sykkelvei.

– Her kan folk vente på bussen under tak. I tillegg blir det bensinstasjon og kafé, forteller Olsen. Bensinstasjonen vil bli av det spesielle slaget, ettersom planen går ut på å få inn alle oljeselskapene på en og samme stasjon med sine ulike pumper. Dermed kan trailerselskaper, som gjerne har avtaler med ulike leverandører av drivstoff, benytte stasjonen.

Mens det legges opp til plass for 15 trailere på Gaupemyr, vil det her trolig være kapasitet for rundt 30. Dermed vil man endelig få det etterlengtede truckstoppet som lastebilsjåfører har etterspurt så lenge. Her blir det grei parkering, mat å få kjøpt og anledning til å ta seg en dusj. Faktisk legges det opp til matservering etter drive in-prinsippet.

– En tillitserklæring

Da vi var på Grandal Trevare tirsdag, var planene illustrert med en imponerende modell. Men Olsen understreker at alle detaljer ikke er helt spikret ennå. Nå er han ivrig etter å få planert ut og begynne byggingen. Men først skal sulfiden i området kartlegges skikkelig, og miljøgeolog Tor Egil Larsen fra Cowi i Kristiansand var innom før han skulle ta vannprøver.

Lillesands ordfører Arne Thomassen er full av entusiasme over planene.

– Jeg synes det er fryktelig moro at en så tradisjonsrik bedrift som dette satser i Lillesand, det er kjempefint. At de bruker av sine verdier til å satse videre i vår kommune, det ser jeg på som en tillitserklæring til kommunen. Både veikroa på Gaupemyr og det de skal i gang med på Kjerlingland, er veldig spennende. Jeg håper virkelig vi kan få realisert dette fort, både park and ride, bensinstasjon og truckstopp. Dette er helt i tråd med det vi fra kommunens side har ønsket i mange år. Og dette er framtidsrettet, med tanke på at det ligger en stor tomt for offentlig formål i tilknytning til dette. Der kan det bli mye spennende. Nå må vi bare sørge for at dette går fort og effektivt, det er vår viktigste jobb, sier Thomassen.