Mandag skrev Fædrelandsvennen om Kristiansands dyreste bolig, Grønnehaven 10 på Andøya, som ble solgt for mellom 20 og 25 millioner kroner. Boligen er i godt selskap på øya, som huser noen av de dyreste boligene i Kristiansand. To boliger i Fruens Allé og hele fem boliger i Løvika har alle blitt solgt for over 10 millioner kroner siden 2006.

Strandlinje

— Det er noen særegne eiendommer. Strandlinje og nærhet til sjøen gjør dem unike, og i tillegg er det bra standard på bygningsmassen. Det er alltid noen som ønsker å ha båten liggende på brygga ved boligen, og som vil bo nær byen og ha strandlinje i tillegg. Det er ikke mange stedene man kan finne slike eiendommer, sier Claus Eftevaag, regionleder ved Eiendomsmegler 1 til Fædrelandsvennen.

Claus Eftevaag i Eiendomsmegler 1 sier at det alltid vil være et marked for de dyreste boligene.

Alle de åtte eiendommene har egen strandlinje, med svært varierende størrelse på tomten. En av eiendommene er på godt over to mål, en annen er på 645 kvadratmeter.— Følelsen folk får av en eiendom, har alt å si - «her vil jeg bo». I tillegg vil folk gjerne ha noe ekstraordinært når man først skal betale så mye for en eiendom, og da er elementer som strandlinje viktig. Det blir ikke akkurat kø for å kjøpe en bolig til 20 millioner kroner, men de beste eiendommene vil alltid være attraktive. Det er nok flere enn vi tror som har penger nok til så dyre boliger, sier Eftevaag.

Trives på øya

Investor Svein Erik Halvorsen og kona Katy Elizabeth Halvorsen kjøpte Løvika 26 for 18.750.000 kroner i 2010, og trives godt på Andøya.

— Det er et veldig rolig område, og det å ha brygge og sjøbod er noe vi setter veldig stor pris på. Det å kunne ha båten liggende ved huset hele året er veldig kjekt, og vi har god plass, sier investoren.Han forteller at selv om de betalte mye for eiendommen krevde den allikevel litt arbeid i starten.

— Huset er jo stort, men det var litt jobb som måtte gjøres på det før vi kunne flytte inn. Man betaler mest for beliggenheten. Det er et godt og trygt miljø for barna, og Andøya som sådan er jo et veldig attraktivt område. Nabolaget vårt er ganske blandet, med en overvekt av yngre familier, sier Halvorsen.

Velger fra øverste hylle

Selv om eiendommene er flotte, kan det ta lang tid å få dem solgt. Grønnehaven 10 ble først lagt ut for salg i 2008. — Boliger i den prisklassen har en begrenset kjøpegruppe, og det kan ta tid å finne den rette kjøperen. Dette er kunder som kan velge fra øverste hylle, sier daglig leder Tone S. Grøsle i Sørmegleren.

Hun trekker fram flere positive sider ved Andøya.

— Det som er spesielt med området er at det er nær sjøen for mange. Det er anlagt felles badestrender og gode fellesarealer, og naturstier rundt på øya. Flere av boligene som har blitt bygget, er også flotte, i tillegg til de gode tomtefasilitetene, sier hun.

Eftevaag opplyser at boligmarkedet holder høyt tempo i Kristiansand for tiden.

— Omsetningstiden er nesten halvert i forhold til i fjor, samtidig som prisen går opp. Vi skal mange år tilbake i tid for å finne et lignende tempo, sier han.

Trustbuddy-sjef: Derfor valgte vi Andøya

Jens Glasø kjøpte hus på Andøya sammen med sin kone for 14.750.000 kroner.

Jens Glasø er godt fornøyd med livet på Andøya. Foto: ARKIV

— Jeg er vokst opp i et maritimt miljø, og for oss var det viktig å finne et barnevennlig og trygt sted som også oppleves som maritimt. Andøya var derfor et godt alternativ for oss. I tillegg til dette er vår erfaring at miljøet og samholdet er svært trygt og godt på øya, sier Glasø.De bor i Løvika 40, og kjøpte eiendommen i fjor.

-I tillegg har vi erfaring med at Andøya har en fantastisk bra barnehage, og Sjøstrand skole ligger rett i nærheten. Vi opplever at miljøet for både voksne og barn er meget bra og at det er et godt samhold mellom naboene, sier han.