En person til sykehus etter kollisjon på E 39

Bilfører stakk av, men ble pågrepet av politiet etter søk med hund.

Publisert

Føreren av denne bilen ble brakt til sykehuset i Flekkefjord etter kollisjonen. Den andre bilføreren stakk av. Foto: Jan Ivar Rafoss

Har du bilder eller vet noe om hendelsen? Tips oss på telefon 03811 eller mail nyheter@fvn.no.

LYNGDAL: En mann ble søndag kveld brakt til Sørlandet sykehus i Flekkefjord etter en møteulykke på E 39 i Lyngdal.

Den hensatte bilen ble funnet 50 meter fra dette krysset inn til Røyskårveien. Søndag kveld søkte politiet med hund etter føreren. Foto: Jan Ivar Rafoss

Han var fører av den ene bilen. — Mannen var oppegående og ble kjørt til sykehus for en sjekk, opplyser operasjonsleder Sverre Birkeland ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

- Nesten ingen fart

Ulykken skjedde ved Åtlandstunnelen i forbindelse med forbikjøring.

Et vitne Fædrelandsvennen har snakket med, kjørte bak ulykkesbilen vestover fra Lyngdal mot Kvinesdal.

— Han begynte forbikjøringen akkurat da vi kom ut av tunnelen, enda vi så lysene fra en bil som kom imot. Det så ikke greit ut, for å si det mildt, og vi tenkte at "nå må han vel trekke seg". Men han bare gafla på, og så smalt det. Det var ikke hans fortjeneste at det ikke ble front mot front. Sjåføren i den møtende bilen var veldig snartenkt, og det så ut som han la seg mot autovernet og brukte det som brems. Han hadde nesten ingen fart i det hele tatt da bilen ble truffet i sida, forteller vitnet.

Fant igjen bilen

Etter kollisjonen stakk bilføreren som hadde forårsaket kollisjonen av. Bilen hadde et punktert forhjul da den forsvant.

Etter tips fra vitner ble den funnet igjen på en sidevei litt lenger vest. Den sto parkert midt i Røyskårveien, 50 meter fra E 39. - Jeg så at bilen var tom og at hanskerommet var åpent. Deretter så jeg fotspor i snøen og løp etter. Da så jeg en person lenger framme som gjemte seg bak noen gamle hus, forteller et vitne Fædrelandsvennen har snakket med.

Ifølge vitnet hadde bilen fått forskjermen presset inn, og hjulet var flenget opp.

Bilen til føreren som stakk av var parkert midt i Røyskårveien, om lag 50 meter fra E 39. Føreren stakk til skogs. Foto: Tipser

Pågrepet

Søndag kveld søkte flere politipatruljer etter den forsvunne bilføreren. En hundepatrulje ble tilkalt, og en patrulje fra Mandal ble sendt til stedet.

— Det er flere grunner til at vi leter etter ham. Han kan være skadet eller i sjokk, sa operasjonsleder Miriam Stausland i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Klokken 21.10, altså 2,5 timer etter kollisjonen, meldte politiet at bilføreren var pågrepet.

— En person er pågrepet av politets hundepatrulje og kjøres til sykehus for sjekk, opplyser operasjonslederen. Det er ifølge henne snakk om "en kjenning av politiet", uten at Fædrelandsvennen får opplyst hva vedkommende er kjent for.

Han var ikke alvorlig skadet.

e39lyngdal.jpg Foto: Jan Ivar Rafoss

Ifølge politiet satt det én person i hver av bilene. Kollisjonen skjedde bare få meter fra den vestre tunnelåpningen til Åtlandstunnelen. Bilen ble funnet igjen om lag 500 meter fra ulykkesstedet.E 39 var stengt en kort periode etter frontkollisjonen, men ble åpnet igjen om lag klokken 19.15. — Trafikken dirigeres forbi ulykkesstedet, opplyste Stausland, før hun en halvtime senere kunne opplyse at trafikken gikk som normalt på stedet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 18.40.

Publisert