Ulykken skjedde ved Reinsfjell i Åmli lørdag 14. mars. Da politi, brannvesen og ambulanse ankom ulykkesstedet var det uklart hvem som hadde kjørt, men 20-åringen erkjente i avhør at det var han som hadde kjørt da ulykken skjedde.

Nå er han tiltalt for å ha forårsaket 18-åringens død ved uaktsom bruk av motorvogn.

Døde etter kort tid

Ifølge tiltalen mistet 20-åringen kontrollen over snøskuteren da han akselererte kraftig for å komme over en dump og opp en skråning. Skuteren skal ha fløyet flere meter gjennom lufta, før den stoppet mellom et tre og en stein.

Både 20-åringen og 18-åringen ble kastet av. 20-åringen ble kun lettere skadet, mens 18-åringen traff et tre og ble påført alvorlige hodeskader og flere brudd i overkroppen. Skadene førte til at han avgikk med døden etter kort tid.

20-åringen er også tiltalt for brudd på vegtrafikklovens regler om kjøring i påvirket tilstand. Ifølge tiltalen skal 20-åringen ha drukket tre eller fire øl og en kopp kaffe med Baileys likør i løpet av dagen. Det siste inntaket av alkohol skal ha skjedd en halvtime før ulykken.

Blodprøven, som ble tatt over sju timer etter at ulykken skjedde, viste ikke spor etter bruk av alkohol eller rusmidler.

Rettssak i 2016

Han er også tiltalt for kjøring uten gyldig førerkort og for å ha kjørt snøskuter uten løyve eller tillatelse.

Tiltalen er tatt ut av statsadvokat Dennis Danielsen og den er nå sendt til Aust-Agder tingrett for beramming av dato.

Rettssaken vil trolig bli avholdt tidlig i 2016. 20-åringen har fått oppnevnt advokat Odd Holck-Steen som forsvarer. Han hadde tirsdag ikke fått satt seg inn i saken og kunne ikke si noe om hvordan 20-åringen stiller seg til tiltalen.