— Dette er en viktig for at lokaldemokratiet skal fungere, sier Tarjei Leer-Salvesen, journalist i Fædrelandsvennen og initiativtager bak Sørlandsporten.

Sørlandsporten ble lansert for første gang for et par uker siden. Der finner du linker til postlistene til alle kommunene i Agder.

Slettes etter tre måneder

Samtidig laget Fædrelandsvennen en søkbar postjournal for Kristiansand kommune, ettersom dette ikke fantes fra før. Nå er det samme blitt gjort med Universitetet i Agders postlister.

— Jeg har snakket med dem og lurt på om det ikke går an å lage et bedre system, men ikke fått noen gode svar. Til og med Forsvarsdepartementet har søkbare postlister, så hvorfor ikke UiA skal ha det, skjønner jeg ikke, sier Salvesen.

Fram til nå har UiA hatt samme praksis som alle andre universitet i landet: Automatisksletting av postjournaler etter tre måneder.

- God nyhet

— Vi synes dette er positivt. Åpenhet er alltid positivt, så dette er en god nyhet, sier kommunikasjonsdirektør Paal Pedersen ved UiA om Sørlandsporten.

Om UiAs manglene åpenhet til nå sier han følgende:

— Alle universiteter har fulgt samme praksis, som opprinnelig kom etter en anbefaling fra Datatilsynet. UiA har allerede besluttet før denne nyheten kom at perioden skal utvides fra tre måneder til to år. Vi arbeider hele tiden med å forbedre våre elektroniske løsninger.