— Nå fikk vi melding om et nytt innbrudd i dag morges igjen, sier lensmann John Thomas Homme i Vennesla og Iveland. En telebutikk i Vennesla sentrum hadde innbrudd natt til tirsdag. En eller flere tyver har knust et vindu og kommet seg inn i forretningen. Politiet fikk melding klokken 06.00 på morgenen.

— Vi sikrer oss en overvåkingsvideo fra innbruddet, sier Homme.

Innbruddet i teleforretningen er det foreløpig siste i en serie av lovbrudd i kommunen de siste dagene.

— Kort oppsummert kan jeg si at vi siden lørdag og frem til mandag hadde fire grove tyverier fra bedrifter, to stjålne biler, to villainnbrudd og tre forhold som omfatter tyveri og skadeverk, sier lensmann Homme.

En mann og to kvinner

Med bakgrunn i noen av disse innbruddene pågrep de en mann midt på dagen mandag.

— Han er siktet, avhørt og har også erkjent noen av forholdene, sier Homme. Mannen erkjenner å ha stjålet en bil og kjørt uten gyldig førerkort. Han er også siktet for ruteknusing og innbrudd i en bedrift. Mannen er en gammel kjenning av politiet i distriktet. Han er nå løslatt.

Senere samme dag pågrep politiet to kvinner.

— Ei er siktet for tyveri i to bedrifter og tyveri av bil, samt kjøring uten gyldig førerkort. Det ligger nok an til enda flere forhold for henne også, sier Homme, som ennå ikke har avhørt henne.

Den andre kvinnen ble tatt i en stjålet bil, og kjørte uten førerkort. Hun vil bli avhørt tirsdag.

— Med disse pågripelsene regner vi med å ha oppklart godt og vel halvparten av disse lovbruddene. Men det er fortsatt noen som ikke er fanget. Det jobber vi fortsatt med, sier Homme.

Etterforsker flere

Blant annet skal de undersøke om to forhold fra Kristiansand kommune, nær grensen til Vennesla, kan ha noe med innbruddene i Vennesla å gjøre. Natt til mandag var det innbrudd i Høie Fabrikker på Mosby. En bil kjørte også inn porten til et ammunisjonslager ved Ålefjær.

— Det var også et innbrudd på Hunsøya som vi ikke har full kontroll på ennå, sier Homme.

I tillegg fikk de tirsdagens innbrudd i teleforretningen i fanget.

— Ferien er garantert over også for de kriminelle, sier Homme. Han sier at lokalkunnskap i kombinasjon med godt politiarbeid og litt flaks gjorde at de kunne gå til så raske pågripelser. Alle de tre pågrepne er nordmenn hjemmehørende i distriktet.