— Dette er veldig spennende, sier Frps Ingebjørg Godskesen som mandag var i dalen for å fortelle samvirke-organisasjonen Smaken av Setesdal at søknaden om 300.000 kroner i støtte var innvilget av Landbruksdepartementet.

Smaken av Setesdal består av lokale reiselivsbedrifter og matprodusenter. Pengene som nå er gitt i støtte, skal brukes til å kombinere lokal mat med grønt reiseliv.

— Vi skal utrede og utvikle reiseliv basert på mattradisjonene våre. Ett eksempel er kurs i Setesdal-mat for tilreisende og bygdefolk. Vi skal også prøve å utvikle gjeterturer, der folk kan overnatte og spise lokal mat. Sanketurer hvor vi fokuserer på frukt og bær skal vi også forsøke å utvikle, sier prosjektleder Øyvind Nese.

Smaken av Setesdal har på ett år vokst seg til en betydelig aktør i lokalmiljøet, og målet er å utvikle Setesdal som reisemål for de som liker lokal mat og opplevelser rundt mat og tradisjoner.

— Vi er også i gang med et fiskeprosjekt, hvor vi ser på hvordan vi kan skape kommersielle muligheter i lokale fiskeressurser, sier Nese.