Thorey Rosa Stefansdottir bare ler av Marcussen, men hun lover å male bak ovnen etter hvert.

— Vi trenger møbler, langrennsski, alpinski og skøyter. Vi skal greie å lage Norges triveligste og morsomste asylmottak.

Vipersjentene var proffe malere på Birkelid lørdag. Fra venstre Mona Bruskeland, Vilde Kaurin Jonassen og Thorey Rosa Stefansdottir.

— Vår sponsorvenn Morten Jørgensen har forbindelse til Link AS som skal huse 53 mindreårige asylsøkere og drive

Sofaen er gitt som gave. Terje Marcussen måtte ha en pause. Håndballsjefen har byttet til vedlikeholdsbransjen de kommende ukene.

mottaket her ute på Birkelid om få uker. Da tenkte jeg: Hvorfor ikke flytte kontoret ut hit og skifte til

Øistein Bergstøl fikk ansvar for et helt rom alene. Han svarte med stor iver med rulla.

malerbransjen for en periode, forteller Terje Marcussen.

Catharine Frøyland og Benedickte Sundli møtte bare opp. De er utviklingsstudenter ved UiA.

— Alle må gjøre sittSlik begynte det. Nå er avtalen at Vipers-miljøet skal male opp minst 25 hybler og gjøre en masse arbeid for å få det slitne asylmottaket opp å stå. Marcussen selv skal jobbe fullt på Birkelid i minst tre uker framover.

Lørdag formiddag hadde Marcussen sparket i gang rundt 20 mennesker. Det ble malt og vasket overalt i det ene hybelbygget. Kun tre spillere kunne komme. Mange var på landslagssamling.

— Vi kan ikke ta imot flere enn vi greier å integrere. Men tar vi en nasjonal dugnad, greier vi veldig mange. Alle må gjøre sitt nå, sier Mona Bruskeland, Thorey Rosa Stefansdottir og Vilde Kaurin Jonassen.

De tre håndballjentene er opptatt av strømmen av flyktninger og mener alle må bidra så godt vi kan.

Den islandske spilleren jobber i asylmottak i Tvedestrand. Hun synes saken er ekstra viktig.

- Norges morsomte asylmottak

Jentene er enige om at det er bra å gjøre noe for andre. Samtidig er dugnaden god teambuilding. Onsdag skal hele laget på maledugnad. Marcussen har også satt venner, familie og hele støtteapparatet i sving.

— Få med at vi trenger møbler, langrennsski, alpinski og skøyter. Vi skal greie å lage Norges triveligste og morsomste asylmottak. Alle som kommer, skal lære å gå på ski så fort det blir snø, sier Marcussen.

Han har bestemt at håndballjentene i Vipers også skal få jobb som aktivitetsledere på asylmottaket etter hvert.

— Vi skal introdusere de 53 asylsøkerne og flyktningene under neste hjemmekamp, 8. november. De skal bli fort kjent i Kristiansand-regionen, sier Marcussen, mens han lemper malerbøtter, fordeler koster og holder på.

Vinn vinn

Vipers tjener penger på å jobbe for Link AS. Terje Marcussen vet ikke hvor mye ennå. Men han mener dugnaden er en vinn-vinn situasjon.

— Vi gjør noe meningsfylt for andre. Det gir oss mye tilbake. Dessuten sveises vi sammen, sier den utradisjonelle idrettslederen.

I ett rom står to jenter fra utviklingsstuidet på UiA. De hørte om Vipers-dugnaden gjennom bekjente og stilte opp.

— Veldig bra tiltak, sier Catharine Frøyland og Benedickte Sundli og ber alle engasjere seg for at de som nå kommer til landet skal få en enklest mulig start på sine nye liv.

  • Vi kan ikke ta imot flere enn vi greier å integrere. Men tar vi en nasjonal dugnad, greier vi veldig mange.