— Jeg hadde vært nede ved vannet og fisket, men gikk opp i gapahuken fordi det regnet så. Jeg hørte bare et ekstremt smell. Senere forsto jeg at lynet slo ned der jeg hadde fisket, forteller Ajer.

LES OGSÅ:

Han var ikke redd, men følte det ubehagelig da han etterpå fikk rede på at flere skolekamerater var sendt til sykehus.

Sondre Enersen (t.v) og Ådne Ausland sto og fisket like ved der lynet slo ned i sjøen. Flere av de som de sto like ved, ble sendt til sykehus

— Turen var helt forsvarlig. Det regnet vanlig da vi dro ut mandag morgen. Så kom et ekstremt tordenvær. Etter det som skjedde, ble det en spesiell stemning. Det oppleves riktig at turen avlyses og at vi alle drar hjem, sier Ajer.

- Bakken ristet

Sondre Enersen og Ådne Ausland sto nede ved vannet da lynet slo ned.

— Vi fisket. Plutselig økte regnet veldig. Så kom lyset og smellet. Det slo ned i sjøen noen meter fra oss. To som sto ved siden av oss, ble sendt til sykehus, forteller Ausland.

— Det var et gigantisk smell. Det ristet i hele bakken, føltes det som. Alle ropte bare. Vi gikk tilbake til leiren, og det var der noen begynte å snakke om skader, sier Enersen.

Oppe i leiren satt Mari Vegusdal og Marte Danielsen. De forteller også om et utrolig glimt og smell.

Mari Vegusdal (t.v) og Marte Danielsen er glad turen ble avlyst. De ble redde da lynet slo ned, og syntes det var ubehagelig å være på Dvergsøya etterpå. De fryktet flere lynnedslag.

— Det var så høyt at jeg begynte å grine litt. Vi var redde for at det skulle komme flere lyn. Jeg er lettet over at vi skal hjem og at vi ikke skal overnatte her ute, sier Vegusdal.- Jeg er også glad vi skal hjem. Etter smellet klaget flere på at de hadde vondt i kroppen. Vi fryktet nye lyn og flere skader. Det var ubehagelig, sier Danielsen.

Foreldre ringte

De fleste ungdommene vi snakket med forteller at de ble oppringt av bekymrede foreldre på land. Hendelsen ble tidlig kjent i media, og foreldre ringte og ba om informasjon før ungdommene hadde rukket å ringe hjem selv.

— Min far hadde sett det på nettet og ringte og lurte på om jeg hadde det bra. Han var nok reddere enn meg, sier Sondre Enersen.