— Helga blir høstaktig og sur, sier Cecilie Villanger ved StormGeo. De siste dagene har prognosene for Agder endret seg drastisk.

— For to dager siden så det ut som helga ville bli strålende, men da jeg kom på jobb i dag så jeg at det blir søkkvått, sier hun.

Usikre prognoser

Først så det ut som et høytrykk over Baltikum ville gå videre østover og gi bra helgevær. Men i stedet danner det seg et lavtrykk over Island som vil legge igjen mye nedbør på Vestlandet og i Agder. Prognosene er fortsatt usikre, men det vil bli nedbør, spesielt lørdag. Spørsmålet er hvor mye.

— De siste prognosene viser opp mot 60-70 mm. på 24 timer. Kommer det så mye er det fare for flom og skred, forklarer hun, og kommer med følgende tips:

Grillsesongen over

— Åpne sluk og avløp slik at vannet får renne bort. Ellers er det kanskje på tide å pakke inn grillen, med mindre du ønsker klissvåte burgere.

Før helga vil det bli pent vær. Fredag er det muligheter for lokal tåke på morgenen og formiddagen. Fredag kveld kommer skyene og lørdagen blir som nevnt våt.

Søndag blir det også mye nedbør, særlig i indre strøk. Ifølge meteorologen kan høytrykksaktivitet både fra øst og vest gi sol og høyere temperaturer til uka.