SYKKELULYKKE: Politiet med sykkelen til mannen som ble fraktet fra stedet med ambulanse. Foto: Steffen Stenersen
sykkel2tveit.jpg Foto: Tipser
Syklisten ble brakt til sykehus med ambulanse. Foto: Steffen Stenersen

KRISTIANSAND: — Jeg kom kjørende bak stasjonsvognen, som kjørte bak syklisten på riksvei 41. Stasjonsvognen tutet og kjørte forbi syklisten. Da kom det antakelig en bil imot, slik at stasjonsvognen bremset opp og kjørte inn igjen foran syklisten. Sjåføren fortsatte å bremse, slik at syklisten kom borti stasjonsvognen og veltet, forteller Maria Broen, som kom først til åstedet etter ulykken.

— Stasjonsvognen fortsatt å bremse opp noen meter, så jeg la ikke merke til at den etterpå hadde kjørte videre fra åstedet, sier hun.

Etterlyste bil

En rød eller mørk stasjonsvogn ble etter ulykken etterlyst av politiet. Like etter klokken 20.30 kom meldingen om at politiet hadde fått tak i en aktuell bil.

— Vi har vært i kontakt med bilfører, og knytter den bilen opp i mot ulykken. Slik vi ser det burde bilfører blitt igjen, sier operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt.

Han forteller at syklisten ikke skal være nevneverdig skadd etter ulykken. Videre vil politiet avhøre bilføreren.

— Vi har foretatt et kort avhør, men skal ta en nærmere vurdering hva vi foretar oss etter videre avhør. Men det er klart at hvis det viser seg at han har stukket av, vil det være snakk om førerkortbeslag, sier Eide.

Politiet bekrefter det øyenvitnet forteller til Fædrelandsvennen:

— Om bilføreren har stukket av eller om vedkommende ikke har merket noe, er for tidlig å si, sier politiets innsatsleder på stedet, Dag Werner Syvertsen, til Fædrelandsvennen.

Syvertsen beskriver hendelsesforløpet slik:

— En eldre mann har syklet inn i en bil. Han skal ha vært ved bevissthet da han ble kjørt til sykehuset med ambulanse, men det er for tidlig å si noe om tilstanden, sier Syvertsen.

Det er ifølge politiet den røde eller mørke stasjonsvognen som ble påkjørt av syklisten. Mannen kom syklende ned bakken ved avkjørselen til Tveit kirke.

Ifølge politiet skal bilisten ha bremset opp foran syklisten.

— Vi avhører nå vitner for å finne ut mer om hva som har skjedd, sier innsatsleder Syvertsen.

Kutt i panna

Maria Broen forteller videre til Fædrelandsvennen at da hun kom til åstedet, gikk hun ut for å dirigere trafikken og hjelpe den skadede syklisten.

— Han brukte hjelm, men hadde et kutt i panna, forteller hun.

Politiet fikk melding om trafikkulykken på riksvei 41 kokken 17.43. Luftambulansen ble sendt til åstedet for å bistå pasienten. Syklisten ble imidlertid fraktet til sykehus med vanlig ambulanse.