KRISTIANSAND: En 23 år gammel mann fra Kristiansand tingrett ble onsdag dømt til 60 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år etter å ha blitt funnet skyldig i flere lovbrudd.

Like før midnatt 17. september var 23-åringen ute og kjørte i kjærestens bil som han hadde "tyvlånt". Han ble observert av politiet, som fattet mistanke om kjøring i påvirket tilstand og stoppet ham.

Han ble bedt om å blåse i et alkometer som ga utslag, turen gikk dermed videre til legevakten for blodprøve. Denne viste en promille på 1,70 i promille.

Sperrefrist

I retten forklarte 23-åringen at han hadde drukket både øl og hvitvin før kjøreturen.

I forbindelse med en tidligere dom for kjøring i påvirket tilstand fikk han sperrefrist på to år og seks måneder, og hadde ikke startet med øvelseskjøringen da han ble tatt på ny.

Mannen stod i retten også tiltalt for flere forhold i forbindelse med en episode på Meny Grim senere på høsten.

Truet med flaske

Mandag 28. november ble han stoppet av en butikkmedarbeider på Meny Grim i det han gikk forbi kassen uten å betale for varer som han hadde lagt oppi ryggsekken sin. Han ble tatt med opp til butikkens kontor i andre etasje.

23-åringen fremsto som tydelig ruset, og mens de satt der skal han ha truet én av de ansatte med å knuse en flaske og stikke den i halsen hans. Han skal også ha truet med å drepe mannen og familiens hans.

I tillegg truet han å slå den andre ansatte, en kvinne, med flasken. Videre sa han at hun skulle være glad for at han ikke slo kvinner, men at han derimot hadde en rekke venninner som han skulle sende på henne.

I retten fortalte 23-åringen at han ikke husker alt av hva han hadde gjort. Ifølge mannens forklaring skal det ha "svartnet" for ham da de butikkansatte angivelig lo av ham for noe han skulle ha sagt. Men han tvilte ikke på at det de butikkansatte fortalte var sant, og forklarte at han følte sterk skam for det han hadde gjort.

Promilleprogram

Verdien på varene som han stjal var på 448 kroner.

23-åringen ble funnet skyldig på samtlige punkter som han stod tiltalt for.

I løpet av prøvetiden på to år må 23-åringen gjennomføre et promilleprogram mot ruspåvirket kjøring. Han må også betale en bot på 8000 kroner, og ble fradømt retten til å føre motorvogn for alltid.