KRISTIANSAND: — Det var veldig lite vann i badebassenget. Jeg kom rutsjende på magen, og traff bunnen med hodet først, forklarer en noe medtatt Maren Hagen når Fædrelandsvennen treffer henne på Bendvold tannlegesenter onsdag kveld.

11-årige Maren var onsdag ettermiddag på Hamresanden Resort sammen med familien sin for å rutsje i vannsklien i finværet. Som et resultat av det ublide møtet med bunnen av bassenget mistet hun hele den høyre fortannen, og knakk den venstre og to tenner nede.

— Først ble jeg kvalm og svimmel og mamma måtte holde meg. Jeg ble redd og begynte å grine da jeg kjente at det var en bue i munnen min, sier hun.

- Hvor mye vann var det i bassenget?

— Vannet rakk meg til livet på det dypeste, der det skulle vært 1,30 meter. Til og med min lillebror på fem år kunne stå der. Jeg forstår ikke at ingen andre slo seg, sier hun.

Frustrert over manglende sikkerhet

Marens mor, Thora Hansen, stiller seg undrende til hvordan Hamresanden Resort kan holde skliene åpne og ta betalt for det hun kaller manglende sikkerhet i badeanlegget.

— Jeg reagerer på at badevakten stakkar, ikke så ut til å ha fått opplæring i å håndtere en nødssituasjon. Vi fikk heller ikke tak i noen ledere eller overordnede da vi forsøkte å melde fra, sier hun.

Ifølge Thora Hansen oppdaget hun først etter uhellet at vannstanden i bassenget var lavere enn vanlig. Hun fikk da opplyst at det skulle være en lekkasje i bassenget som har gjort at vannet har rent ut.

— Jeg ønsker ikke å henge ut noen, men jeg må si ifra. Skal de bare holde åpent igjen i morgen, også kan noen andre skade seg, sier hun spørrende.

Maren Hansen skal nå spise "mykt" i noen uker, før hun skal tilbake til tannlegen for sjekk.

Vil forby kjøring på magen og endre skilting

På Hansens anklager om at det ikke var ledere til stede da hendelsen oppstod, svarer daglig leder Sally Anita Verkerk i Hamresanden Resort at både hennes stedfortreder og resortens hotellsjef skal ha vært på stedet. Videre skal badevaktene være opplært til å ta kontakt med ledelse og resepsjon straks noe oppstår.

— Det er forferdelig leit med slike uhell. Jenta som rente der sklei på magen, og det er ikke forbudt hos oss. Vi har valgt å stenge sklia inntil vi har fått endret reglene, slik at dette ikke skal skje igjen, sier hun.

- Ikke noe galt med bassenget

Verkerk forklarer at resorten med vilje valgte å ha mindre vann i bassenget i år - 90 centimener - slik at barn som kommer ut av sklia skal ha hodet over vann når de lander. Hun avkrefter at det er noe galt med bassenget.

— Det ikke noe galt med bassenget. Det har alltid brukt å være for mye vann der faktisk, slik at det har rent over kantene, sier hun.

— Det er klart vi tar selvkritikk, vi er dypt lei oss for at slikt skjer. Nå må vi finne ut om det er noe vi har gjort som vi kan gjøre anderledes, sier Verkerk.