LILLESAND: I flere timer arbeidet fire personer i lagerlokalet til grossisten i Lillesand før de kjørte av gårde med tobakksvarer til en verdi av tre kvart million kroner.

En 35 år gammel bosnier er allerede dømt til ti måneders fengsel for deltakelse i dette innbruddet. Han hadde leid bilen som ble brukt. I dommen inngikk også et tilsvarende innbrudd i to andre forretningslokaler, ett i Rogaland og ett på Rødberg i Buskerud.

Politiet ble kort tid etter innbruddet på Asko klar over at en 26 år gammel serbier også var involvert. Han var på rømmen i forhold til soning da innbruddet skjedde, og har senere vært etterlyst. For kort tid siden ble han pågrepet. Nå må mannen møte i Kristiansand tingrett 3. juli tiltalt for tobakkstyveriet.

— Det var fire personer som deltok på dette innbruddstyveriet, der tyvene kom seg inn i lokalet ved å knuse et takvindu, opplyser politibetjent Leif Ove Saanum ved Lillesand lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

— En tredje person kjenner vi identiteten til. Han er fra Serbia, internasjonalt etterlyst og oppholder seg trolig i utlandet. Politiet kjenner dessverre ikke identiteten til den fjerde personen som var med på innbruddet, sier Saanum.