KRISTIANSAND: – Denne ulvejakten i Aust— og Vest-Agder er lovlig, men nærmere 800 jegere for å skyte to dyr er jo mange. Det er i alle fall viktig at de som deltar er flinke skyttere, slik at vi unngår skadeskyting, sier generalsekretær Maren Esmark i Naturvernforbundet.

Hun er redd det i tillegg til lovlig felling på ulv, foregår en del ulovlig og inhuman skyting av rovdyr både på Sørlandet og ellers i landet.

– Ren troféjakt

Styremedlem og pressekontakt på Sørlandet, Arne Flor, i Foreningen Våre Rovdyr karakteriserer lisensjakten som nå er innledet på to ulver i Aust- og Vest-Agder som en ren troféjakt.

– Det er utrolig at så mange som 800 sørlendinger ønsker å drepe et truet og rødlisteartet dyr.

På spørsmål om han ikke har forståelse for at sauebønder ønsker å delta i lisensjakten etter å ha mistet dyr på beite, svarer Arne Flor slik:

– Det er gode erstatningsordninger for husdyr som er tatt av rovdyr i Norge, og det er også eiernes ansvar å passe på dyrene sine. Vår utmark er forbeholdt ville arter, og skal ikke se ut som et sauefjøs.

– Naturlig plass

– De store rovdyrene har en naturlig plass i naturen og næringskjeden. Vi ønsker oss større bestander av store rovdyr som gaupe og jerv på Sørlandet, og mener også at det er positivt med streifdyr av ulv og bjørn i landsdelen, sier fylkessekretær Peder Johan Pedersen i Naturvernforbundet i Vest-Agder.