LILLESAND: Det er noen år siden det ble produsert brus i fabrikklokalene i Luntevik. Nå går et forslag ut på å rive fabrikkbygningen og i stedet sette opp et bygg i tre etasjer med 22 leiligheter. Forslaget er utarbeidet av sivilingeniør Arild Reinertsen og Atelier T. Olsen AS på vegne av Treutvikling Eiendom AS.

Planarbeidet, under andre eierkonstellasjoner, startet i 2007. I første runde hadde man et forslag om 30 leiligheter. I andre runde var dette blitt redusert til 26. Begge disse forslagene, som ble forkastet, baserte seg på en ombygging av dagens bygninger. Det forrige planutvalget mente etter runde to at rundt 20 leiligheter kunne være passelig. Men hele prosjektet ble lagt på is på grunn av for små økonomiske marginer for utbyggeren.

Nå legges nye planer ut for offentlig ettersyn. Luntevik Vel har protestert kraftig. Foreningen peker på at henstillingen fra planutvalget i 2010 var å redusere bygget med en etasje. Nå har bygget, etter det velforeningen kan se, tvert i mot økt i høyde.

"Velet reagerer på at en utbygger uten direkte tilknytning til området planlegger dyptgripende forandringer i et etablert boligområde", heter det.