Utrykningsleder i Brannvesenet Sør Lyngdal, Tallak Flaten, (t.v.) og befalsvakt i Brannvesenet Sør Mandal, Tor Oddvar Torkildsen, på stedet fredag morgen. Foto: Torbjørn Witzøe

LYNGDAL: Et hus i Vinkelveien i Lyngdal ble overtent fredag morgen. Politiet fikk melding klokka 05.26. ## Var alene

Det skal være en person som bor i huset og han er ute.

— Huseier er uskadet, opplyser operasjonssentralen.

Brannvesenet jobber nå med slukking på stedet. Klokka 06.17 melder brannvesenet i Lyngdal at de har kontroll på brannen.

— Vi ankom stedet klokka 05.20 og da var det helt overtent inne i huset og stor røykutvikling. Huseier hadde da kommet seg ut og bekreftet at det ikke var noen andre inne i huset, forteller utrykningsleder i Brannvesenet Sør Lyngdal, Tallak Flaten, til Fædrelandsvennen.

12 brannmannskaper fra Lyngdal og fire fra Farsund og Mandal var på stedet.

Totalskadd

Huset ligger midt i et boligområde og det er cirka 15 meter til nabohuset. Vinkelveien er et par klilometer fra Lyngdal sentrum.

— I utgangspunktet var vi redde for spredning, men det var gunstig vindretning og vi kunne konsentrere oss med å gå rett på flammene. Klokka 07.15 er brannen slukket og deler av mannskapene sendt hjem. Vi har igjen et vaktlag, sier befalsvakt i Brannvesenet Sør Mandal, Tor Oddvar Torkildsen.

Årsaken til brannen er uklar. Politiet vil nå etterforske saken. Men brannen startet innvendig i 70-tallshuset, som er totaltskadd til tross for at det ser rimelig helt ut utvendig.