KRISTIANSAND: — Dette er en viktig brikke for oss. Store jobber vokser ikke på trær lenger, uttaler daglig leder Gunnar Thompson fra BRG Entreprenør til Fædrelandsvennen.

De har inngått intensjonsavtale med menigheten Filadelfia og Morgenstjernen Eiendom AS, som sammen utvikler kvartal 42 med et nybygg på hele 27.000 kvadratmeter, i fire til seks etasjer.

I juni er BRG ferdig med å bygge Aquarama, i arbeidsfellesskap med Kruse Smith, to kvartaler unna. Rundt 100 håndverkere skal så dirigeres til kvartal 42. ## Riving før sommeren?

— Dermed er det bare å flytte brakker og folk rett over til Dronningens gate?

— Det er nok ikke det. I beste fall kan vi starte rivingen før ferien, og gravearbeidet rundt 1. september, svarer Thompson.

Totalentreprisen beløper seg til rundt 400 millioner kroner, i tillegg kommer kostnader knyttet til innløsing av nabotomt og prosjektering fram til i dag. Men kontrakten ferdigforhandles først når reguleringsplanen for den såkalte "Glorien" er endelig godkjent.

— Det er et byggeri til en halv milliard pluss, opplyser Billy Øksendal, prosjektleder for Filadelfia, der bønnesvar har latt vente på seg – til økende frustrasjon.

Som Fædrelandsvennen omtalte tidligere i uka har nemlig fylkeskommunen påtatt seg oppdraget som djevelens advokat, i klartekst reist innsigelse mot byggehøyden, fordi de mener økt etasjehøyde bidrar til å løfte bygget én etasje.

— Forferdelig uheldig

Utbyggeren svarer at dette er helt nødvendig, ikke for å komme nærmere Vårherre, men som følge av nye tekniske forskrifter.

— Man blir litt overrasket. Vi er på fjerde året i reguleringssaken og trodde det meste var ryddet av veien med bystyrets behandling i fjor. Det hadde vært veldig bra med bedre kommunikasjon med fylkeskommunen, mener Øksendal, som sier en ytterligere utsettelse vil være "forferdelig uheldig", og koste både verdifull tid og en god slump penger.

Torsdag skal byutviklingsstyret ta stilling til innsigelsen, som administrasjonen anbefaler ikke blir tatt til følge. Dermed kan saken i ytterste konsekvens ende i departementet, om den lokale meklingen ikke fører fram.

Når det regner på entreprenøren, drypper det på rørleggeren. Oras AS har fått en kontrakt på mellom 40 og 50 millioner kroner, som omfatter komplette rør- og ventilasjonstekniske anlegg og automatikk. OneCo Elektro AS er tildelt elektroarbeider for 20-30 millioner.

Billy Øksendal sier prosjektledelsen etter interne drøftelser valgte å droppe åpen anbudsrunde, kun forhandle med BRG. Dette skal angivelig spare dem for tid og penger i prosjekteringsfasen. I påvente av nybygget har menigheten med 1500 medlemmer flyttet fra Dronningens gate til Marvika.