KRISTIANSAND: — Det er noe av det kaldeste jeg har opplevd på feltet her nede. Det må være 10-15 effektive minusgrader her, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde til Fædrelandsvennen etter onsdagens økt på Sør Arena. Torsdag våknet han til nytt snøkaos i Kristiansand.

Start-treneren forteller at det kalde været setter sitt preg på treningene. Onsdag var det fire minusgrader og iskald vind på Sør Arena.

Må være i bevegelse

— Det er en utfordring. Vi har bra treningsforhold og banen er god, men vi kan ikke stå i ro og terpe på detaljer. Det er viktig at spillerne er i bevegelse hele tiden. Dessuten må vi være påpasselige i forhold til oppvarming, sier Start-treneren.

- Er det aktuelt å flytte treninger inn igjen i Sørlandshallen når det er så kaldt som dette?

— Nei. Spillerne har ikke lyst til å skifte underlag igjen. Det er forskjell på underlagene, og det kan medføre at noen får problemer, det ønsker vi ikke. Vi får gjennomført det vi ønsker her, sier Mjelde, mens han får tilbake varmen i kroppen i "mixed zone" utenfor garderobene på Sør Arena.

Lenger oppvarming

— Jeg merker at det tar lenger tid før jeg blir varm når det er så kaldt. Jeg må ha lenger oppvarming, men det går greit når vi kommer i gang, sier Espen Børufsen.

- Ville det vært bedre å trene i Sørlandshallen?

— Så lenge vi har muligheten til å trene her er nok det best. Det kommer an på hvor kaldt det blir, svarer Børufsen.

- Men det blir vel ikke kaldere enn dette?

— Da skjønner jeg i tilfelle ingen ting, svarer Børufsen og rister på hodet.