BIRKENES: — Sjåføren er avhørt. Jeg kan ikke gå i detaljer om avhøret, men sjåføren erkjenner ikke straffskyld, sier Trond-Cato Gjøvland, politibetjent ved Lillesand lensmannskontor.

Bilføreren i begynnelsen av 50-årene svingte ut fra en parkeringsplass langs veien og traff mopeden med den 20 år gamle kvinnen, som kom kjørende mot Birkeland sentrum. De to kjøretøyene traff hverandre front mot front, og kvinnen ble fløyet til Ullevål universitetssykehus med alvorlige skader.

Torsdag fortalte Gjøvland at 20-åringen har alvorlige hodeskader og ligger i kunstig koma. Han er ikke kjent med noen endring i tilstanden fredag.

Sjåføren er siktet etter ulykken.— Det er tatt blodprøve av sjåføren, noe som innebærer at han har status som siktet i saken. Vi har ikke foreløpig mistanke om promille. Når du svinger ut fra en parkeringsplass, har du vikeplikt. Sjåføren har forklart at det var slik ulykken skjedde, men erkjenner altså ikke straffskyld, sier Gjøvland.

Han forteller at mannen i begynnelsen av 50-årene har det vondt.

— Han har det ikke greit, og tenker primært på hvordan det går med kvinnen, sier Gjøvland.

Mandag formiddag 8. juli er kvinnens tilstand uendret.

— Hun ligger fortsatt i kunstig koma, sier Jens Mortvedt, politibetjent ved Lillesand lensmannskontor.

Politiet venter nå på resultatet av de tekniske undersøkelser av kjøretøyene.

— Med unntak av kvinnen, er partene i saken avhørt. Vi avventer tekniske undersøkelser og jentas tilstand før vi foretar oss noe mer, sier Mortvedt.