Det er kanskje den samme egenskapen som får den 52 år gamle fiskehandleren til å glede seg her og nå, med det han holder på med. Han planlegger ikke så fryktelig langt fram.

— Og akkurat nå holder du på med...?

— Akkurat nå sitter jeg drikker et glass vann på spiserommet, etter å ha vært i møter i hele dag. Jeg har nettopp hatt litt ferie, og da er det mye som ligger og venter. Vi skal åpne et lite bryggekjøkken her i disse dager. Det skal bli mat i farten, fiskekaker og lette sjøfiskesorter, sjømat med salat, fiskeburgere og fish and chips. Vi har vunnet NM med fiskeburgeren vår! Og så har vi fått sølv for fiskekakene og bronse for fiskekarbonadene.

- Ikke verst! Hva består jobben din i for tiden?

— Jeg prøver å være mest mulig til stede i Fiskebasaren. Der trives jeg godt. Men som daglig leder blir det en del kontorarbeid også. Jeg starter på jobb mellom seks og syv hver dag, og jobber til jeg er ferdig.

- Har du et tips til ekstra god fiskemat om sommeren?

— Piggvarfilet! Det er nydelig. Smør den med litt olje og legg den på grillen, helst på en hel plate. Det gir veldig god smak i fisken, og så flammer ikke grillen opp så veldig. Vi har utviklet vårt eget fiskekrydder, med pepper, sennepsfrø, paprika, salt, dill og litt hvitløk. Du kan lage hjemmelaget dipp av det. Ta et glass lettrømme, ei spiseskje av krydderet og litt hakket rødløk og hvitløk. La det trekke i en halvtime og sett noen grønnsaker på bordet.

- Hva er din favoritt når det gjelder mat?

— Jeg spiser absolutt mest sjømat, 70 - 80 prosent, tenker jeg. Hvis jeg skulle spise ett fiskemåltid i mitt liv, måtte det være piggvar. Hvis jeg måtte spise bare én type fisk, måtte det bli torsk. Men jeg er glad i hjortefilet også. Og spareribs!

- Hva gir deg godfølelsen?

— Det som gir godfølelsen, er å ha det godt på hjemmebane. Som en gammel lærer sa til meg: Har du fred med Gud og fred med mennesker, da tåler du mye. Jeg synes det er godt å jobbe og godt å komme hjem til kona. Nå hadde vi nettopp ei uke i sjekta, mellom Flekkerøy og Kristiansand. Da tøffet vi rundt mellom holmer og bukter og kokte maten ombord. Det var fantastisk.

- Hva holder du ellers på med?

— Jeg synger i Flekkerøyguttene. Der har jeg fått mange gode kamerater og et rikt kristenliv. Det er godt å ha noen rundt deg, som både kan gi glede og som du kan bryne deg litt på samtidig.

- Hva gleder du deg til framover?

— Når høysesongen er over, er det alltid godt når høsten kommer og jeg kan puste ut litt. Da har man mulighet til å løfte driften litegrann. Men nå er jo ikke jeg typen som gleder meg til det som ligger langt fram i tid. Du vet, jeg kunne reist om to timer, til den andre siden av verden.