ARENDAL: I løpet av de fire dagene Hovefestivalen pågikk, har politiet pågrepet 51 personer for narkotika. 42 av disse pågripelsene gjelder narkotikabeslag, mens de resterende dreier seg om bruk.

— Som normalt

— Antall beslag er som normalt. Det er litt flere enn i fjor, og litt færre enn tidligere år, sier Asbjørn Røed, leder for narkotikaavsnittet ved Arendal politistasjon.

Han har vært til stede på festivalen hele uka.

FORNØYD: På søndag beslagla politiet 300 gram marihuana i et telt. Asbjørn Røed mener at beslaget forhindret videresalg på festivalen. Foto: Kristin Ellefsen

— Med tanke på hvor mange mennesker det er her, er det så galt, sier han.Røed mener at det kanskje er mindre pulverstoffer på Hove enn det som man finner på partyfestivaler. På Hove har de fleste beslagene dreid seg om hasj og marihuana.

— Det blir vesentlig mer bråk og vold når folk bruker pulverstoffer, særlig amfetamin. Men jeg mener ikke å bagatellisere hasj og marihuana, sier han.

- Forhindret salg

Det største beslaget ble gjort på søndag, da det ble funnet 300 gram marihuana i et telt.

— Det var nok ment for salg, sier Røed som er glad for at politiet fikk forhindret salget.

Torsdag ble det også gjort et stort beslag, da det ble funnet 50 gram cannabis utenfor festivalområdet.

Fornøyd med innsatsen

Røed mener at flere trakk utenfor festivalen for å bruke cannabis mot slutte av festivalen.

— De er nok redde for å få båndene sine kuttet, sier han.

Asbjørn Røed er totalt sett fornøyd med politiets innsats.

— Vi har jobbet for å gjøre de beslagene vi har gjort. Det er ikke slik at man bare går og plukker dem, sier han til Fædelandsvennen fredag kveld.