AMBULANSE: To personer ble fraktet til Sørlandet sykehus Kristiansand i ambulanse. Foto: Kjetil Nygaard
TILKALT: Luftambulansen ankom fra sin base på Arendal. - Legen fra helikopteret ble med den hardest skadde i vanlig ambulanse til sykehuset, sier politibetjent Øystein Homme. Foto: Kjetil Nygaard
UNDERSØKER: Politiet undersøkte grøfta hvor motorsykkelen kjørte ut. Foto: Kjetil Nygaard
Ulykken skjedde ved båthavna i Rona. Foto: Kjetil Nygaard
Luftambulansen landet på parkeringsplassen ved båthavna. Foto: Kjetil Nygaard

KRISTIANSAND: To menn ble skadet i en motorsykkelulykke på Sømsveien like ved båthavna i Rona i Kristiansand torsdag ettermiddag.

— Det var en ensling motorsykkel med to personer som kjørte i grøfta. En av dem er lettere skadet, mens den andre er hardere skadet. Jeg kan ikke si noe om tilstanden hans, opplyser politibetjent Øystein Homme til Fædrelandsvennen på ulykkesstedet.

Ved 17.30-tiden opplyser Sørlandet sykehus Kristiansand at begge de to mennene er lettere skadet.

Mennene som satt på motorsykkelen er 60 og 49 år gamle.

Fikk skrens

Årsaken til ulykken skal være en oppbremsing som gikk galt.

— Føreren foretok en oppbremsing, sannsynligvis for en annen bil. Han fikk skrens og kjørte av veien, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen til Fædrelandsvennen.

Begge ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med ambulanse. Legen fra luftambulansen ble med i bilen til mannen som er hardest skadet.

— Kun ett kjøretøy var involvert. Ulykken blir etterforsket videre, sier Homme.

Ved bevissthet

Flere ambulanser og luftambulansen ble sendt til ulykkesstedet da meldingen kom inn klokken 13.34. Begge personene var ved bevissthet da de ble tatt hånd om av ambulansepersonell.

Motorsykkelen, en Ducati RS 1000, ble liggende i grøfta etter ulykken, som skjedde ved avkjørselen til båthavna ved Rona.