MANDAL: I helgen ble tyskeren skrevet ut fra sykehuset i Kristiansand.

– Mannen er fysisk uskadet, men preget av hendelsen. Han er utskrevet fra sykehuset, men har ikke forlatt landet enda, sier stasjonssjef Bjart Gabrielsen fra Mandal politistasjon.

Fredag ble en stor redningsaksjon satt i gang etter at tre tsjekkiske fisketurister fant en livløs person i vannet. Det var denne personen overlevde.

To andre tyske fisketurister, som den overlevende var sammen med, omkom etter å ha havnet i sjøen. Kona til en av de omkomne befant seg da i hytta ved Skjernøya. Hun har nå reist hjem til Tyskland

Båten sank

Gabrielsen skal avhøre den overlevende mandag for å få flere svar. Foreløpig har han kun fått informasjon fra eieren av hytta og båten som tyskerne leide.

– Båten deres, ei 20 fots snekke, ble delvis fylt med vann av ei stor bølge. De prøvde å gjøre grep, men før de fikk tømt båten kom det både en og to bølger til. Da sank båten rett til bunns, sier Gabrielsen.Tyskerne ble overrasket av store bølger ved Ryvingen fyr.

– De var ute og fisket mellom Ryvingen fyr og Skjernøya. Dette er et område med hardt vær. De har nok undervurdert kapasiteten på både båten de satt i og seg selv i det harde været, sier Gabrielsen.

Besøk fra venner

Den overlevende, som også er i 50-årene, har fått besøk fra venner fra Tyskland.

– Vennene hans fra Tyskland er sammen med ham nå, forteller stasjonssjefen.

Ulykkesbåten og hytta ved Skjernøya hadde tyskerne leid. Hytteeieren er helt fortvilet over det som har skjedd.

– Han synes dette er en stor tragedie, sier Gabrielsen.

Ikke straffesak

Han påpeker at dette ikke er en straffesak, men at politiet ønsker å få oppklart hva som skjedde gjennom å snakke med den overlevende.

– Ellers går vår rolle mest på å sørge for at de omkomne skal bringes til Tyskland, sier Gabrielsen.