KVINESDAL: — En 17 år gammel gutt fra Farsund og en jente erkjente forholdet. Saken er nå avklart og sendt videre til politijurist, opplyser lensmann Jan Magne Olsen i Kvinesdal til avisen Agder.

Vitneopplysninger førte torsdag kveld til at politiet oppsøkte en gutt og jente og konfronterte dem etter at det ble funnet en tiur som var skutt med pil og bue i Kvinesdal.

- Fæl handling

— Dette er en fæl handling, og jeg skjønner ikke hvordan noen kan finne på å gjøre noe slikt, sier Martin Opofte til Fædrelandsvennen.

68-åringen er grunneier på Opofte i Kvinesdal, og ble onsdag kontaktet av øyenvitner som hadde sett en tiur komme seilende ned mot bakken. Tiuren var stygt skadet av en pil, og grunneieren måtte avlive dyret på stedet.

— Fuglen hadde store smerter og kunne nok ikke blitt reddet av en dyrlege. Den var blitt skutt med en øvelsespil med stålspiss i enden, forteller Opofte.

- Tragisk hendelse

Det er avisen Agdersom først omtalte hendelsen. Fædrelandsvennen snakket fredag med et av øyenvitnene, som beskriver hendelsen som tragisk:

— Vi er en arbeidsgjeng som har jobbet i området over tid, og er blitt vant til å ha denne tiuren rundt oss. Det har bare vært moro, selv om den har vært litt snodig nå i parringstiden. Da vi så den komme seilende fra lufta så det ut som om den hadde en antenne i seg. Det var først da den landet, at vi skjønte det var en pil. Vi ble rimelig forferdet.

Grunneier Opofte har anmeldt forholdet.

— Jeg håper de skyldige får seg en alvorlig smekk. Det er første gang jeg opplever at noen har gjort noe slikt med en tiur i vårt område. Det har vært tilfeller av krypskyting på andre dyr, men her dreier det seg nok om en veldig dårlig spøk, sier Opofte.

Blir middagsmat

Ifølge Martin Opofte ble politiet tilbudt den avlivede tiuren, men takket nei.

— Jeg har slaktet den, så nå blir den nok middagsmat, sier Opofte.

I Norge er pil og bue forbudt som jaktvåpen. Det er i tillegg kun lov å jakte tiur fra 10. september til 23. desember.