FLEKKEFJORD: 25. – 26. april skal Body Metal UB fra Flekkefjord videregående skole konkurrere om hederstittelen "Norges beste Ungdomsbedrift 2013" under NM på Norges Varemesse, Lillestrøm. Der møter flekkefjæringene de beste ungdomsbedriftene fra hele landet.

— Hva lager dere, da?

— Vi lager ingenting, men kjøper og selger smykker og piercing, mest det siste. Det er altså kroppsmetall vi selger, forteller Runa Kristin Johansen (18), elev ved Salg, service og sikkerhet ved Flekkefjord videregående. Hun er daglig leder i Body Metal UB.

Best i vest

Body Metal UB ble kåret til "Beste Ungdomsbedrift i Vest-Agder" for sin forretningsidé under Ungt Entreprenørskaps (UE) fylkesmesse 7. mars.

I NM skal de unge gründerne stå på scenen, representere på standen sin og bli intervjuet av dommerpanel. Ungdomsbedriftene konkurrerer i 17 ulike kategorier, og det er totalt 83 ungdomsbedrifter som deltar.

Vil helt til topps

Fra Vest-Agder er det fem bedrifter som har kvalifisert seg, men det er kun Body Metal UB som konkurrerer om hederstittelen.

— Vi har trua på oss selv, og tror vi kan stikke av med seieren, sier Johansen. I så fall kan det bety nok et mesterskap. Vinneren skal nemlig representere Norge i EM i London i sommer.

Øvrige NM-deltakere fra Vest-Agder:

KneppTec UB (KVS Lyngdal, Forvaltning og drift landbruk og gartnerlæring): Produserer og selger skjorter med knepptec tekonologi.

Vargs UB (Kvadraturen vgs, TIP): Produserer fancy sykkelstativ som hovedprodukt.

Vi bygger du kjøper UB (Lister vgs studiested Lyngdal, Bygg og anlegg): Bygger alt fra søppelboder til lekehytter og benker.

DesignLista UB (Lister vgs studiested Lista, Design og håndverk): Produserer og selger interiørprodukter, konsulent-tjenester og reklameproduksjon.