LINDESNES: Arrangementet «Opplevelser på fyret» er nytt av året. Målet er å fokusere på elementene på Lindesnes.

— Vi vil tilby naturopplevelser med mange kreative vinklinger hvor både jord, luft, ild og vann er i bruk. I tillegg vil vi være en arena for å synliggjøre ulike aktører i regionen som tilbyr aktiviteter knyttet til naturen, sier Siri Mathisen ved Lindesnes fyr.

Fugleobservasjoner

Lista fuglestasjon var en av aktørene. Stasjonert med kikkerter og teleskop observerte de 30 ulike arter. Mens Lindesnes Jeger og Fiskeforening ga tips til naturopplevelser og «matauk» i nærområdet. Farsund 4H klubb bød på natursti, hesteskokasting og bilder av naturmaterialer. Lindesnes KFUK–KFUMs 50 speidere laget pinnebrød på speidervis.

MYE Å OPPLEVE: Dykkerklubben – dels over og under vann – demonstrerte dykkerutstyr og hentet opp planter og dyr til et medbrakt akvarium, og illustrerte "fyrhage under vann". Foto: Privat

Natursti

Dykkerklubben viste fram utstyr og hadde et lite akvarium med dyr og planter fra dykkene sine. Lindesnes Kystlag stilte med kaffekjele og sjømannshistorier. Kulturtorvet og Lindesnes Bygdemuseum på Vigeland tok imot digitale fotografier. Sjølingstad Ullvarefabrikk sørget for sitteunderlag av ull.

Du kunne bli med Olav Vandeskog fra Grønsfjord Staudegartneri på vandretur for å se på viltvoksende medisinplanter, eller bli guidet av Friluftsrådets naturlos Ole Bertil Madsen på Pax-stien.

Såpebobler

Helga Sandnes fra Lindesnes fyr sørget for at barn fikk hamret og saget. Det ble laget vindmøller og ballongbåter. Noen drager var det også i lufta, og det ble testet store såpebobler. Dessuten delte fyrvokteren sine meteorologiske observasjoner, basert på manuell iakttakelse.

Ved en misforståelse ble forhåndsomtalen trykket denne uken på Nært. Det beklager vi. Opplevelsesdagen var altså — søndag 21. april, forhåpentligvis er det ikke siste gang.