KRISTIANSAND: Klokken 03.50 stoppet politiet to menn, som kjørte en bil med falske skilter på både bil og tilhenger ved Tinnheia i Kristiansand. Mennene mistenkes også for promille.

Senere på natten fraktet en politipatrulje tilhengeren opp til Falck på Dalane, ved riksvei 9 nord for Kristiansand.

På den om lang fem kilometer lange strekningen, fraktet politiet tilhengeren uten skilter, og uten lys, og uten annen varsling.

— Skulle vært merket

Fædrelandsvennen har fått et bilde tatt av en bilist, som viser forholdet. Politipatruljen stoppet ved minst ett tilfelle i veikanten for å slippe biler forbi, trolig i visshet om at man kjørte en ulovlig henger.

Seksjonssjef Dag Tallaksen ved ordensavdelingen ved Kristiansand politistasjon vedgår at hengeren ikke var riktig merket.

— De har vel tenkt at det var på natten, og lite trafikk, men uten skilt skulle hengeren vært merket, med varseltrekant eller lignende, sier Dag Tallaksen.

- Ikke fullgodt

Han vet ikke hvorfor politiet kjørte uten lys på hengeren.

— Det står ikke noe om lys i rapporten. Jeg vet ikke hvorfor de ikke har koblet til lyset. Det er litt flaut at politiet ikke forholder seg til lover og regler. Dette er ikke fullgodt fra politiets side, og jeg vil følge opp saken, sier Tallaksen.