ARENDAL: Natt til 17. august i fjor skal arendalitten ha stjålet en With 20 med en 100-hestekrefters påhengsmotor og manøvrert motorbåten til Sagesund, hvor han kjørte på en stake ved marinaen.

Mannen ble i Aust-Agder tingretts dom av 19. februar i år idømt kjøreforbud for båtførerpliktig fritidsbåt, og dømt til å avlegge og bestå båtførerprøve. Dette var ikke var gjort da det smalt i høst.

Alkoholpåvirket

Politiadvokat Leif Arne Aleksandersen skriver i tiltalen mot arendalitten at 46-åringen kjørte en stjålet båt ulovlig, med promille i blodet og uten å ha båtførerprøven.

— Under båtturen i Sagesund i Tvedestrand navigerte han båten slik at den kolliderte med en stake, sneiet deretter inn i ei brygge og kjørte så på land. Tiltalte var i den forbindelse påvirket av alkohol, skriver politiadvokaten i tiltalen.

Det er ikke nevnt i tiltalen hvor høy promille politiet mener mannen hadde.

Nå vil både båteieren og sistnevntes forsikringsselskap kreve erstatning av arendalitten når straffesaken kommer opp på nyåret.

Bilulykke

Mannen fra Arendal var halvannen måned før båtulykken involvert i en trafikkulykke på Hisøy utenfor Arendal, der han krasjet med en fire år gammel BMW slik at bilen senere ble kondemnert. Operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt sa den gang til Fædrelandsvennen at mannen hadde 1,08 i promille da det smalt.

— Tiltalte var ikke aktsom da han kjørte inn i betongautovernet slik at bilen havnet på taket med materielle skader til følge. Han var i den forbindelse påvirket av alkohol og det narkotiske virkestoffet Klonazepam, skriver politiadvokat Aleksandersen i tiltalen.Mannen ble senere, 9. oktober, stoppet i Arendal mens han kjørte bil, til tross for at han mistet lappen etter ulykken to måneder tidligere.