BIRKENES : I et protestbrev med 18 underskrifter heter det at det legges opp til en altfor stor fortetting. "40 prosent bebygd areal hører ikke hjemme på Birkeland", heter det. De opprinnelise reguleringsbestemmelsene for området tillot 30 prosent, noe de mener er tett nok.

I tillegg er brevskriverne sterkt imot blokkbebyggelse midt inne blant eldre villaer. De mener dagens bestemmelser med småhus må ligge til grunn for en ny plan.

Det er arkitektkontoret Stav AS som har utarbeidet planene på vegne av Birger Flaa. Området er blant annet en del av reguleringsplanen for Smedens Kjerr, er på knappe fem mål og regulert til blokkbebyggelse med inntil 30 boenheter. Planene, som har vært vist for planutvalget, er nå ute til offentlig ettersyn.

Det legges opp til hus med flatt eller nesten flatt tak, noe naboene mener vil skille seg svært ut. Og lavblokker med opptil tre etasjer blir for høyt. Naboene viser til at området er regulert til småhusbebyggelse på maksimum halvannen etasje. De mener at takterrasser ikke hører hjemme i området.

"Vi synes planforslaget tar lite hensyn til omgivelsene generelt og de nærmeste naboene spesielt", heter det i brevet.