KRISTIANSAND: 67-åringen drev i flere år en pub i Kristiansand. Samtidig som han jobbet både sent og tidlig, hevet han i fem år full uføretrygd.

Både i tingretten og i lagmannsretten har 67-åringen hevdet at hans tilstedeværelse på kroa ikke var for å jobbe, men kun for å ha sosial omgang med gjestene.

I lagmannsretten blir stort sett alle forklaringene han har kommet med, betegnet med svekket troverdighet. Et par vitner endret forklaring til gunst for tiltalte under lagmannsrettens ankeforhandling, men domstolen har ikke funnet grunn til å legge vekt på forklaringene i det hele tatt.

Lagmannsretten har merket seg at domfelte ga uriktige opplysninger om to sønner som angivelig jobbet på kroa, noe som ble brukt for at svigerdøtrene skulle kunne få bosette seg i Norge.

Han har søkt Nav om støtte til kjøp av bil til tross for at han hadde store kontantbeløp hjemme, og i tillegg hadde kjøpt flere biler registrert på kona.

Retten konstaterer at domfelte i mange år har gitt ulike myndigheter bevisst uriktige forklaringer som totalt svekker hans troverdiget.

Den domfelte 67

-åringen må betale Nav en erstatning på over 800.000 kroner.