- INGEN LUKSUS: Lennart Aagesen fra Randøyene velforening viste til at båtplassene ikke er noen luksus, men en nødvendighet for øyboerne. Til høyre står Frode Bjorvand fra velforeningen, de øvrige er fra venstre Eirik Dåstøl Langeland (Ap), Eivind Haaland (KrF), Helge Johansen (Ap), Helene H. Knudsen (H) og byingeniør Terje Lilletvedt. Foto: Vegard Damsgaard

KRISTIANSAND: — Vi kan ikke forstå hvordan det er mulig å kreve inn avgift på lik linje med småbåthavner, sa Lennart Aagesen fra styret i Randøyene velforening under byutviklingsstyrets befaring torsdag.

Byingeniøren ville kreve de fastboende i 18 boliger på Randøyene for 4500 kroner i året: 3000 for å legge til med båten og 1500 for å parkere bilen i Kongshavn. Dette som et bidrag til at kommunen de neste par årene ruster opp kaianlegget for 600.000 kroner.

— Avgiften fremstår som mer og mer urimelig. Dette er en del av infrastrukturen, helt nødvendig for å bo der, komme seg til jobb og så videre, sa nestleder Stian Storbukås (Frp) under debatten i byutviklingsstyret, som endte med et enstemmig avgiftsfritak.

Han viste til at øyboerne betaler sine kommunale avgifter. Dessuten har de akkurat fått hodet over vannet etter fjorårets eiendomsskattesjokk – enkelte i Skippergada fikk en økning på 10.000–15.000 kroner.

Politikerne påla også administrasjonen å utrede båtplasser til fritidsbruk, da helst på utsiden av dagens pir i Kongshavn.