OSLO: — I dag framstår det ikke realistisk å tro at Sørlandet får en statsråd fra Fremskrittspartiet i en regjering med Frp i. Man skal aldri si aldri, men vi tror vi heller skal jobbe hardere for å sikre at vi blir representert i korpset rundt, sier fylkesleder for Frp i Vest-Agder Arild Birkenes og fylkesleder for Frp i Aust-Agder Anders Kylland.

Og den politiske ledelsen i de ulike departement vil ut over statsråden ha statssekretærer og politiske rådgivere. Antallet varierer fra departementet til departementet.

Under landsmøtet til Frp i Oslo i helga er partiet mer optimist enn noen gang på at de vil sitte i regjering etter valget. Også fylkeslederne i sør er håpefulle.

— Ja, det er nå realistisk, sier de to som vil samarbeide tett foran valget for få flest mulige representanter fra Sørlandet på Stortinget. De vil ikke spekulere i hvilke departement Frp bør få, men legger ikke skjul på hvor viktig samferdsel er for dem.

De er begge svært fornøyde med hvordan dagens stortingsrepresentanter fra Frp har jobbet for å få fram Agder-sakene. Men de vil ikke snakke om den kommende nominasjonsprosessen.

— Prosessen er så vidt kommet i gang og veien fram til endelig liste lang, sier de.