Ole Martin Buene og Hans Martin Sveindal i Dyreparken står bak den nylig lanserte mobil-appen. Foto: Vegard Nekstad

KRISTIANSAND: — Tanken vår var at det skulle bli lettere å finne fram, og å se hvor og når ting skjer i parken. I tillegg kan man skanne skilt med QR-koder ved dyr for å få ekstra informasjon, sier kommunikatør Ole Martin Buene i Kristiansand Dyrepark, til Fædrelandsvennen.

Tidligere i juli ble mobil-appen lansert til Android og iOs.

Ole Martin Buene og Hans Martin Sveindal i Dyreparken står bak den nylig lanserte mobil-appen. Foto: Vegard Nekstad

— Vi har hatt et tett samarbeid med dyreavdelingen i parken for å vise dyrene, spesielt dem som mange ikke har hørt så mye om, sier Buene. Ved å skanne koder på skilt ved forskjellige dyr, dukker det opp bilder og informasjon på mobilskjermen.I tillegg til å fortelle folk hvor de er, er også tidspunkter for dyrepresentasjoner og byfesten i Kardemomme By en del av mobilprogrammet.

- Trengte Dyreparken en app?

— Det er på tide at Dyreparken fikk en app. Vi har ligget på tiendeplass på oversikten over de mest populære app-ene i Norge den siste tiden etter lansering, sier Buene.

Blant funksjonene parken er mest fornøyd med er en funksjon som gjør det mulig å jakte på stempel i et interaktivt parkpass.

— Med "Mitt pass" samler man stempler forskjellige steder i parken. Man logger seg inn på passet for eksempel med Facebook, sier Buene. Ved å bruke kameraet skanner brukeren QR-koder ved forskjellige dyr og attraksjoner, og resultatet er et stempel i parkpasset. Totalt er det mulig å samle 77 stempler.

Parkkartet på papir kan bli erstattet av mobilen om ikke alt for lenge. Foto: Vegard Nekstad