ARENDAL: — Vi føler at jenta framstår som svært troverdig i det hun forklarer. En hver kan tenke seg hva slags motiv overfallsmannen kan ha hatt når han forsøkte å overfalle en 13-åring. Derfor ser vi veldig alvorlig på saken, sier Jan Sverre Krogstad, politistasjonssjef i Arendal til Fædrelandsvennen.

Det var Agderposten som først meldte om forsøket på overfall i bunnen av Sollibakken mot Gåsåsen vest for Arendal sentrum. Til politiet har 13-åringen forklart at hun var på vei til besteforeldrene da mannen forsøkte å overfalle henne. Med seg på turen hadde hun en hund.

Politistasjonssjef i Arendal, Jan Sverre Krogstad. Foto: Helge Corneliussen

— Mannen skal ha kommet etter henne i bunnen av bakken. Under forsøket på å overfalle henne skal hunden ha bitt gjerningsmannen i foten slik at han slapp og løp fra stedet. Mannen løp i retning mot sentrum, opplyser Krogstad.Politiet ønsker svært gjerne tips i saken og gir følgende beskrivelse av gjerningsmannen.

  • Omkring 180 cm høy.

  • Slank kroppsbygning

  • Ung av alder

  • Ikledd mørke klær

  • Hadde en sort skinnjakke

Politiet har foreløpig ikke fått inn vitneobservasjoner av mannen. Åstedet ligger like ved Plankemyra omsorgssenter. Krogstad mener det derfor er sannsynlig at personer kan ha observert gjerningsmannen.

— Overfallet har skjedd rundt vaktskiftet for de ansatte ved omsorgssenteret, dessuten er det en del trafikk på stedet.. Vi har opplysninger om at en mann som passer til beskrivelsen skal ha oppholdt seg i området i tidsrommet mellom 22.00 og 22.30. Dersom folk kan ha sett vedkommende ber vi dem ta kontakt, sier Krogstad.

Politiet har så langt holdt kortene tett til brystet, men betviler ikke jentas forklaring. Ifølge politiet er det omtrent ingen tekniske spor.

— Det er gjort omfattende etterforskning knyttet til saken. Flere personer er også avhørt, men vi ønsker ikke å gå ut med detaljer, sier Krogstad.