VENNESLA: — Over hele landet foreslår KrF kommunal kontantstøtte til toåringer når statens ordning legges ned. Men ikke i Vennesla. I Vennesla er KrF nå tydeligvis helt i lomma på Arbeiderpartiet, sa Frps Alexander Etsy Jensen, som reiste saken i en interpellasjon.

Ordfører Torhild Bransdal svarte at hun har et samarbeid med Sp og Ap, og at man ikke kan endre budsjettet midt i et år. Dessuten viste hun til at forslaget fort kan koste mye penger. Hun avviste behov for utredning og sa at det er forskjell på å være for en ordning på riksplan og på å si ja til en ikke lovpålagt oppgave i kommunen.

brandsdal802 Foto: Tore-André Baardsen

— KrF kjempet for kontantstøtten. Vi er ordningens mor. Men Frp snakker om valgfrihet og at kommunen kan spare penger. Jeg hørte ikke ordet velferd eller barnets beste. Vi har en kommuneplan der vi lover full barnehagedekning. Og Frp har også vært med på å vedta at barnehager er essensielt for å bedre levekårene i Vennesla, sa Bransdal, og snakket mye om kostnader.

Etsy Jensen lurte på hvorfor andre KrF-kommuner innfører kontantstøtte, og han repliserte at å utrede er noe annet enn å innføre. Hvorfor nei til å utrede?

Høyre, Sp og Venstre støttet Frp, men KrF og Ap sørget sammen for at det ikke blir noe utredning av kommunal kontantstøtte for toåringer i Vennesla med 16 mot 11 stemmer.