LILLESAND:

Hvorfor trakk du deg?

— Det er formannskapet som har beslutningsmyndighet i slike saker og jeg ville være lojal mot det politiske vedtaket angående skatten for Ågerøya. Nemnda er kun en fagnemd.

Men du er likevel politiker?

— Ja, men det gjelder å ha på seg riktig hatt på riktig sted. Særlig i en liten kommune hvor en ofte må ha på seg flere hatter.

Er du mann for din hatt da?

— Jeg prøver etter beste evne å gjøre det riktige. Det er jo utfordringer, som da jeg som leder av trafikksikkerhetsutvalget stemte imot gjenåpning av Møglestuveien. Resten av høyregruppa i bystyret stemte for. Heldigvis har vi ingen partipisk.

Fornøyd med boligskatten?

— Jeg brøt med høyregruppa da skatten ble behandlet i forrige periode. Jeg er i mot den usosiale eiendomsskatten. To promille er jo ikke så mye, jeg har likevel til salt i grøten.

Hva jobber du med?

— Driver et konsulentfirma innen rådgivning, salg og markedsføring. Har også 40 prosent stilling som daglig leder i Lillesand idrettslag.

Har du idrettsbakgrunn?

— Bare fra organisasjonssiden i Lillesand seilforening, Aust-Agder idrettskrets og jeg er styreleder i Aust-Agder idrettsfond. Drev litt med orientering, håndball og basket som yngre. Nå er det smått. En årlig sykkeltur til Skagen regnes vel ikke?

Hva ville du bli?

— Gikk på BI. Skulle bli diplomøkonom, men overtok fars agentur i lærvarer da han døde. Har ellers hatt ulike lederroller i en rekke bedrifter. Var også 12 år i Vennesla, som næringssjef, leder av næringsselskapet, leder av næringsparken og sekretær i handelsstandsforeningen. Mange hatter der også, men jeg holdt styr på dem.

Har du en hobby?

— Gamle ting, historie og jeg er glad i sjøen. Liker ellers å bidra til bedre oppvekst for barn og unge. Vi lever i et fantastisk land og en flott by.

Hvor reiser du helst?

— Skal til Kroatia igjen for åttende gang med bil i juli.

Ditt beste barndomsminne?

— Har mange minner fra hytta i Oslofjorden og bilturene med mor og far rundt i Europa.