DEKKET KJELLERGULVET: Her viser Peersen hvor vannet har flommet over ved utjevningstankeren og ned på kjellergulvet. Foto: Jon Anders Skau
10 CM: I natt var kjellergulvet dekket av 10 centimeter vann. Fredag morgen var det bare pytter igjen. Foto: Jon Anders Skau
BEGYNTE Å LEKKE: Her står Ørjan Peersen ved velværebassenget, som nå er tømt for vann. Foto: Rune Stensland

KRISTIANSAND: — Det er ikke bra at dette har skjedd, men det er slik som kan skje, et hendelig uhell, sier anleggsleder ved Aquarama, Ørjan Peersen.

Nødpumper

Like før klokka 08 fredag morgen forklarer han hva som er årsaken til den omfattende vannlekkasjen sent torsdag kveld.

— Vi hadde folk fra Otera som skulle teste brann og nødlys. Noe må ha skjedd. I alle fall fikk vi en strømstans. Dermed har pumpene i velværebassenget stoppet og bassenget har gått tomt for vann, sier Peersen.

Det var en vakt fra Securitas som sent fredag kveld oppdaget vannlekkasjen og varslet byggherrene i Aquarama AF. Peersen forteller at 10-12 mann fra Aquarama jobbet i natt med nødpumper for å få tømt ut vannet.

— Vi skjønte at vi trengte assistanse fra brannvesenet, og de har gjort en veldig god jobb, sier han.

10 centimeter

De store vannmengdene rant først ned utjevningstankeren (et magasin som samler opp vann fra bassengene i kjelleren). Deretter flommet det over og dekket hele kjelleren i rundt 10 centimeters høyde, anslår Peersen.

Fredag morgen var det lite synlig vann i kjelleren. Peersen opplyser at noen fukttørkere vil sørge for at det blir helt tørt i kjelleren i løpet av et par dagers tid.

— Vi er glade for at det ikke har blitt noen skader på servere, trafo eller strømskap. Noe lignende kommer ikke til å skje under driftperioden, forsikrer Peersen.

Satser på åpning som planlagt

Anleggslederen er glad vannlekkasjen i Aquarama skjedde under testing.

— Det rant også vann fra hovedbassenget ned fra kjelleren, sier Peersen.

Han legger til at byggherrene kommer til å være mer oppmerksom på mulig stømstans i resten av testperioden fram til Aquarama åpner 22. mars.

— Vi skal ha en gjennomgang av hva som har skjedd med elektrikerne våre. Det som har skjedd har ikke satt oss noe tilbake tidsmessig, understreker Peersen.