VENNESLA: Det skriverVennesla Tidendefredag formiddag.

Politibetjent Kenneth Kleveland snakket tidlig med mannen som bodde i leiligheten der brannen skal ha startet.

— Jeg har snakket så vidt med han som disponerer leiligheten hvor brannen startet, og det skal ha skjedd i forbindelse med fyring i ovnen. Så har dette spredt seg til en kunstfibermatte og senere til salongen i stua, forklarer Kleveland til Vennesla Tidende.

STARTET HER: Brannen i det kommunale bygget i Brandehei skal ha startet i leiligheten til venstre på bildet. Leiligheten er nå helt utbrendt.

Mannen ble sendt til Sørlandet sykehus i Kristiansand for en sjekk etter røykskader. Derfor er han ennå ikke formelt avhørt.Overfor Fædrelandsvennen bekrefter politiets etterforskingsleder i Vennesla, Frode Forslund, at brannen med all sannsynlighet startet i forbindelse med fyringen. Han kan foreløpig ikke si mer om brannforløpet. Det foregår ennå tekniske undersøkelser på stedet.

Mannens leilighet ligger nede til høyre i det kommunale bygget i Brandehei. Hele bygget er totalskadd.

Totalt oppholdt seks personer seg i de fire leilighetene da det begynte å brenne i morgentimene fredag. Alle kom seg ut i sikkerhet.

Ifølge leder for byggforvaltning i Vennesla kommune , Inger Neset, bodde fem av personene i huset. Det jobbes nå med å sikre dem nytt tak over hodet.