RISØR: Politiet igangsatte en stor aksjon etter det grove overfallet i Båssvika like vest for Risør sentrum. Det var svigersønnen til kvinnen som varslet politiet om ransforsøket

Skulle hente posten

— Mannen fortalte at svigermoren var blitt overfalt av to mørkhudede damer. Det skjedde i forbindelse med at hun skulle hente posten. De skal ha forsøkt å rive av henne smykker, men lyktes ikke med dette. Våre opplysninger tilsier at de ikke fikk med seg noen verdisaker, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Lauvnes, til Fædrelandsvennen.

Politiet fikk melding om overfallet klokken 11.44 torsdag formiddag. Ifølge svigermoren skal de to kvinnene ha forsvunnet i en grå bil med grønne skilter.

— Opplysningen gjorde at politiet rykket ut og inntok diverse posisjoner i distriktet, opplyser Lauvnes.

Pågrepet i Telemark

Ikke lenge etter fikk politiet nye opplysninger fra ytterligere et vitne. Han beskrev kjøretøyet som en grå stasjonsvogn påsatt gule, engelske skilter.

De to kvinnene skal ha vært ikledd lange skjørt og skaut på hodet. Vitnet skal ha sett at bilen kjørte i østlig retning mot Telemark fylke.

— Vi innledet derfor et samarbeid med Telemark politidistrikt. Det kom også inn opplysninger om at bilen var sett på Brokelandsheia. Klokken 12.45 fikk vi opplysninger om at bilen var stoppet ved Bakkevannet øst for Kragerø. Totalt fem personer var pågrepet. Tre kvinner og to menn, opplyser Lauvnes.

Sjekkes opp mot andre saker

Ifølge politiet sjekkes den aktuelle bilen og de pågrepene personene opp mot andre straffbare forhold begått i Agder og Telemark.

Onsdag morgen ble fem østeuropeere pågrepet i nærheten av Kristiansand. Det skjedde etter at to av kvinnene i bilen stjal butikkvarer fra Esso-stasjonen på Hornnes. Bilen de satt i kjørte i retning mot Kristiansand.

De fem ble satt i arresten ved Kristiansand politistasjon, men løslatt i går kveld etter å ha akseptert et forelegg.

Operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Vidar Aaltvedt, opplyser at de fem pågrepne også sjekkes opp mot en lignende episode i Søndre Buskerud.