ARENDAL : Det sier nestlederen i Spesialenheten for politisaker, Knut Wold, til Fædrelandsvennen. Han har ledet etterforskningen som er gjennomført i Arendal de siste dagene, etter at en mann i 40-årene ble funnet død i arresten lørdag morgen.

— Det er imidlertid tatt en del prøver ved obduksjonen som skal analyseres og gjennomgås. Normalt tar det lang tid å få resultatene av prøvene som patologene ved rettsmedisinsk avdeling på Folkehelseinstituttet har tatt. Det som klargjøres av rettsmedisinerne i den foreløpige rapporten vi fikk mandag, er at det ikke er noen tegn til vold på avdøde, fremholder etterforskningslederen.

De tre etterforskerne fra Spesialenheten er i ferd med å avslutte sitt arbeid i Arendal.

— Det er gjennomført en rekke avhør som er tatt opp på bånd. Når vi er ferdige, kan det tenkes at vi må tilbake igjen for å gjøre nye avhør. Men det er en uavklart situasjon foreløpig, sier Wold.

Alle tjenestemennene som var på vakt, og som hadde ansvar og kontakt med avdøde, er avhørt. Spesialenheten har vært særlig opptatt av å klarlegge om alle rutiner som instruksen angir for tilsyn av arrestantene, er fulgt opp av de ansatte på Arendal politistasjon.