FARSUND: Tirsdag møttes de over en kopp kaffe på Paulsens hotell for å prate ut etter at rumpestriden ble omtalt land og strand rundt i forrige uke.

— Jeg har hatt en gild samtale med redaktøren. Han beklaget at han hadde tatt så feil. Nå skal vi ikke gå videre med dette, sier Sandvand, som vurderte å melde Farsunds Avis inn for Pressens faglige utvalg (PFU).

Plastrumpa ser ekte ut

— Jeg er glad vi kan legge den saken bak oss, sier Sveinung W. Jensen, som også har beklaget saken på lederplass i avisen.

— Jeg gjorde en feil. Og skulle jo ha dobbeltsjekket det der. Det hadde vi en runde på over en kopp kaffe, der vi diskuterte både humor og reiseliv. Men jeg er altså ikke den eneste som har tatt feil. Den plastrumpa ser virkelig ekte ut, sier redaktøren, som også fastholder kritikken i lederen sin forrige lørdag.

— Uansett om det er snakk om en ekte eller falsk rumpe, så står jeg ved kritikken, at dette humorkonseptet ikke passer på hotellet, sier Sveinung W. Jensen.

Morsom sak

— Har du fått mange rumpe-bemerkninger den sista uka?

— Det blir jo spøkt med det på jobb og blant venner. Det er en morsom sak. Og så fikk jeg jo se den plastrumpa som hang der, og kan ikke helt skjønne jeg ble lurt, legger Jensen til.

Det bekrefter plast-rumpe-eieren:

— Han fikk se den utstilte stumpen som henger her, og han lo godt av det, sier Sandvand, som mener utstillingen med avisomtalen og plast-rumpa får bli stående noen dager, til tross for at floken med Farsunds Avis nå er løst.

Rumpe-striden

Utgangspunktet for striden var et underholdningsinnslag på hotellet, der redaktøren trodde det var en ekte rumpe som ble vist fram på hotellets spisebord. Og ga hotellet det glatte lag på trykk i avisen. Da redaktøren beklaget å ha tatt feil av en ekte rumpe og plastrumpen som faktisk ble vist fram, ble Sandvand irritert fordi Jensen fremholdt kritikken mot humoren på hotellet og kalte den plump. Under kaffe-praten tirsdag tok Sandvand opp at redaktøren kunne spart seg for å antyde at kjønnshår havnet i maten.— Vi poengterte at det var det med hår i maten som gjorde utslaget. Det ble for grapsete. Jeg tror nok han var enig i det, sier Sandvand.

— Dere har etter hvert fått god reklame ut av dette?

— Vi får håpe totalen er at det er god reklame, etter at vi fikk bevist at det ikke var sånn det ble fremstilt, svarer Sandvand, som nå kommer til å fortsette med samme humorstunt – men antakelig uten plastrumpe.

— Det er mye positivt som skjer i denne delen av fylket. Ikke la det blekne av enden til en stakkar på Paulsens Hotell, avslutter hotellsjefen.

Og redaktøren er ikke redd for å gå inn i historien som "rumpe-redaktøren på Sørlandet":

— Jeg håper jeg blir husket for noe annet. Det er mange andre saker som er viktigere i Farsund og Lyngdal enn at en redaktør tar feil av ekte rumpe og plastrumpe, sier Sveinung W. Jensen.