KRISTIANSAND: — Dette er ikke gjort med vilje eller for å vise NRK fingeren, sier Siv Kristin Sællmann som forteller at hun ble sjokkert og slått ut da hun ble konfrontert med det nye kors-bildet som gikk sin seiersgang på sosiale medier torsdag.

— Jeg trodde ærlig talt ikke det var mulig å se det, sier hun og forteller at hun hadde snudd smykket før sending, slik at det ikke skulle vises.

- Næmmen!

Det var den prisbelønte journalisten og kommentatoren i Dagens Næringsliv, Kjetil B. Alstadheim, som oppdaget korset, fremskaffet bildet fra sendingen, og sendte det ut på Facebook og Twitter med følgende lille tekst:

"Næmmen! Er det ikke et kors NRK-reporter Siv Kristin Sællmann har på armbåndet? "

Alvorlig

— Jeg er stor fan av Alstadheim. Men smykket er nesten ikke synlig. Man må jo være indremedisiner for å få øye på korset, sier Sællmann som torsdag gikk gjennom opptaket fra onsdagens direktesending.

Siv Kristin Sællmann intervjuer Aalborgs turistsjef på direkten.

— Nå er jeg blitt livredd hver gang jeg skal på tv. Jeg må gå over alt jeg har på meg, forteller hun.- Er denne saken alvorlig? Korset vises kanskje i et sekund, hvis du har lupe?

— Jeg er bare forferdelig lei denne saken. Jeg blir ikke lei meg hvis du ler av saken, men for meg er det viktig at NRK ikke tror jeg peker nese til dem, og at mine sjefer ikke får mer pes på grunn av dette, sier Sællmann og legger til at hun hadde tatt det av hvis hun hadde trodd korset var synlig.

Korset

Den profilerte reporteren var onsdag inne direkte to ganger fra Aalborg i Danmark, der hun fortalte om norske kunder som handler stadig mer.

Først i NRK Sørlandets sending klokken 18.45. Deretter i NRK Dagsrevyen en drøy halvtime senere.

I begge sendingene intervjuer hun Aalborgs turistsjef. Når hun strekker ut hånden med mikrofonen til turistsjefen, kan den observante seer se at det blinker litt ekstra i det ene armbåndet rundt høyre håndledd.

— Korset er åtte millimeter, jeg fikk det av en venninne. Det er mindre enn det jeg hadde rundt halsen, sier Sællmann.

— Har du fått noen reaksjoner fra NRK?

— Nei. Her var jeg reporter, ikke ankerkvinne. Det var en forskjell. Det var altså ikke meningen å flashe korset, sier hun.

Til avisen Vårt Land sier distriktsredaktør i NRK Sørlandet, Anders Sårheim, at han ikke har noe å utsette på korsbruken i gårsdagens sending.