MANDAL: Aftenbladetmøtte Pedersen tirsdag før han skulle i politiavhør. Bilen hans, en Volvo 850 1996-modell, var i likhet med en Mazda han ikke kjente eieren til, totalt utbrent.

— Jeg så en melding om brann på Facebook, og senere på Lindesnes Avis nettside, sier Pedersen.

Slippe årsavgift

Han sier at han hensatte Volvoen og leverte inn skiltene før jul for å slippe årsavgift.

— Det var meningen å reparere bilen og så selge den senere, sier han. Edmund Berthelsen, som har båt i vinteropplag snaut ti meter fra de utbrente vrakene, bekrefter at Volvoen har stått avskiltet i tidsrommet Pedersen angir.

Det var bare tegnet ansvarsforsikring for Volvo'en. Dermed får ikke Pedersen erstatning med mindre politiet kan finne ut om en annen kan lastes for brannen.

Pedersen sier han var på området i går kveld inntil 21-tiden og pratet med en annen som brukte truck for å løfte en snøscooter av en biltilhenger. Da var ikke den røde Mazda'en å se.

Brannen ble meldt 23.30 mandag kveld. Ingen av bileierne var tilstede da brannvesenet og politiet ankom.

- Grundige undersøkelser

På brannstedet står høyre del av støtfangeren på Mazda'en presset inn i den myke støtfangeren på Volvoen like under bensintanken. Men noen kraftig kollisjon kan det umulig ha vært siden Mazda'ens frontlykter var intakte selv etter den voldsomme brannen.

Teknikere fra politiet har undersøkt vrakene. Mens Aftenbladet snakket med Pedersen var politiet i ferd med å avslutte avhøret av eieren av røde Mazda'en. Det var denne bilen som lignet mest på beskrivelsen av bilen som var innblandet i dødsulykken på Jæren der 12 år gamle Olav Hovda omkom.

— Vi gjør grundige undersøkelser; ikke minst av hensyn og respekt for dødsulykken på Jæren. Men vi har så langt ingen indikasjoner på at der noen sammenheng mellom dødsulykken og den røde Mazda'en, sier stasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon.

Eieren av den røde Mazda'en har levert inn anmeldelse for bilbrann. Politiet vil ikke utdype mer av forklaringen før også Pedersen er avhørt.