Politiet mener at mannen var fører av en stjålet Ford Transit som natt til søndag 24. november ble forsøkt stoppet i en rutinekontroll ved Rona. Da bilføreren bare fortsatte inn på gamle E18, satte politiet på blålys og sirene. Bilen stanset i en busslomme i krysset Sømsveien-Vardåsveien, og politiet kjørte inn bak for å ta kontakt med føreren. Da rygget Forden inn i fronten på politibilen før den fortsatte videre.

Deretter stoppet bilen i krysset Sømsveien-Sømskleiva. Det samme gjentok seg. Politiet kjørte inn bak og da rygget Forden nok en gang mot politibilen. Denne gang så kraftig at airbagene ble utløst. Forden kjørte videre ut Sømsveien. Politiet ble stående igjen uten å kunne dra videre.

Den stjålne bilen er senere gjenfunnet og undersøkt av politiet.

Politioverbetjent Dag Tallaksen ved Kristiansand politistasjon opplyser at skadene på politibilen er taksert til 187.000 kroner. Mannen som er mistenkt for å ha stjålet Forden i Sørlandsparken, har vært etterlyst. Han ble pågrepet natt til onsdag. Den siktede er tidligere straffet og er bosatt i Kristiansand. Mannen er foreløpig ikke avhørt.